Κατηγορείται για διαφθορά ο Νέτσας

Κατηγορείται για διαφθορά ο Νέτσας

Κατηγορίες για διαφθορά απαγγέλθηκαν στον πρώην πρωθυπουργό της Τσεχίας, Πετρ Νέτσας για την υπόθεση που τον ώθησε τον Ιούνιο σε παραίτηση την κυβέρνησή του προκάλεσε πολιτική κρίση στη χώρα, ανακοίνωσε ο δικηγόρος του.

“Ο Νέτσας ενημερώθηκε για την εξέλιξη αυτή”, δήλωσε ο δικηγόρος του Γιόζεφ Λζικάρ, προσθέτοντας ότι ακόμη δεν γνωρίζει άλλες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας Pravo, ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορείται ότι είχε προτείνει σε τρεις βουλευτές του κόμματός του, που ήταν αντίθετοι στα οικονομικά μέτρα που προωθούσε η κυβέρνηση, να παραιτηθούν και να αναλάβουν σημαντικές θέσεις στο δημόσιο. Σε αντάλλαγμα οι βουλευτές αυτοί δεσμεύθηκαν να υπερψηφίσουν το φορολογικό νομοσχέδιο που προωθούσε ο Νέτσας.

Αν κριθεί ένοχος ο πρώην πρωθυπουργός ενδέχεται να καταδικαστεί έως και σε έξι χρόνια κάθειρξη, αναφέρει η εφημερίδα.

Ο Νέτσας παραιτήθηκε τον Ιούνιο, όταν ξέσπασε ένα άλλο σκάνδαλο διαφθοράς, στο οποίο εμπλεκόταν η βοηθός και ερωμένη του Γιάνα Ναγκιόβα, η οποία κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε για προσωπικό όφελος τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, για την παράνομη παρακολούθηση της συζύγου του πρωθυπουργού, με την οποία μόλις είχε χωρίσει.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ