Γιβραλτάρ-Απελαύνουν μακάκους

Γιβραλτάρ-Απελαύνουν μακάκους 

Πολλαπλασιάζονται οι επιθέσεις μακάκων στο Γιβραλτάρ με την κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι η μοναδική λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι πλέον η απέλαση.

Όπως αναφέρει το econews.gr, οι μακάκοι του είδους «Macaca sylvanus» που ζουν στο Γιβραλτάρ, κάποτε ήταν φιλικοί και γοητευτικοί, ωστόσο με την πάροδο των χρόνων έχασαν τον φόβο τους για τους ανθρώπους με αποτέλεσμα να τρομοκρατούν ολόκληρες γειτονιές και να επιτίθενται στους ντόπιους, καθώς ψάχνουν για τροφή στους κάδους απορριμμάτων.

Όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, οι μακάκοι θα απελαθούν την άνοιξη και μέχρι τότε θα φιλοξενηθούν σε ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις, υπό την φροντίδα κτηνιάτρων.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος του Γιβραλτάρ, Τζον Κορτές, αυτό είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης αύξησης του πληθυσμού των μακάκων, οι οποίοι θεωρούν τους ανθρώπους πλούσια πηγή φαγητού με σοκολάτες και μπισκότα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει τη σφαγή των ζώων, ένα έσχατο μέτρο που εφαρμόστηκε πριν πέντε χρόνια όταν τα ζώα άρχισαν να πραγματοποιούν επιδρομές στην πόλη, βανδαλίζοντας δωμάτια ξενοδοχείων και καταστρέφοντας κάδους απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, η κυβέρνηση του Γιβραλτάρ ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενο τρίτο μέρος, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει την ταυτότητα του υποψήφιου αγοραστή ή να διευκρινίσει πόσοι από τους 200 μακάκους που τρομοκρατούν τον Βράχο του Γιβραλτάρ θα απελαθούν.

Η αιχμαλωσία των πιθήκων που προορίζονται για απέλαση θα ξεκινήσει αυτόν τον μήνα, με πρώτο στόχο τους μακάκους που τρομοκρατούν σχολεία και πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Το 2011 πάνω από 100 άνθρωποι εισήχθησαν στο νοσοκομείο μετά από επίθεση μακάκων, ενώ το 2012 ο αριθμός των εισαγωγών μειώθηκε στις 59.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ