• «Ο Τσίπρας κερδίζει και… εκτός συνόρων»

  11:37 πμ, Σαββατο 08 Φεβ 2014 11:37 πμ, Σαββατο 08 Φεβ 2014

  «Ο Τσίπρας κερδίζει και… εκτός συνόρων»

  Μεγάλη έμφαση δίνει ο ιταλικός τύπος στην επίσκεψη στην Ιταλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

  «Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γεμίζει το θέατρο Βάλλε με το σύνθημα ‘φτάνει με τις διαφορές’. Ο τριανταεννιάχρονος 'Ελληνας ηγέτης κερδίζει σαφώς υποστηρικτές και έξω από τα σύνορα της χώρας του», γράφει η αριστερή εφημερίδα της Ιταλίας Λ' Ουνιτά.

  «Ο Τσίπρας έδωσε την ευχή του στην ιταλική λίστα που φέρει το όνομά του, υπενθυμίζοντας, όμως, ότι πρόκειται για ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές που κατεβάζει ο ιταλικός λαός, για ψηφοδέλτιο της ιταλικής αριστεράς, και όχι για κάτι το ξένο», προσθέτει η Ουνιτά.

  Παράλληλα, η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, προβάλλει την δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι «είναι πολύ σημαντικό και αξίζουν συγχαρητήρια στον Μπέπε Γκρίλο που κατάφερε να φτάσει σε αυτά τα ποσοστά, γιατί εξέφρασε την δυσαρέσκεια. Αλλά για να αλλάξεις την καθημερινότητα και την ζωή των ανθρώπων δεν αρκεί μόνον το όχι, πρέπει να έχει και εναλλακτική πρόταση».

  «Ο Αλέξης Τσίπρας γίνεται σύμβολο της ιταλικής και ευρωπαϊκής Αριστεράς -ριζοσπαστικής αλλά που δεν επιθυμεί την έξοδο από το Ευρώ- μετά από αίτημα συνεργασίας ιταλών διανοουμένων όπως της Μπάρμπαρα Σπινέλι και του Πάολο Φλόρες Ντ' Αρκάις. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε τους εν δυνάμει ψηφοφόρους του στο Θέατρο Βάλλε, αρχιτεκτονικό αριστούργημα του δεκάτου ογδόου αιώνα, το οποίο τελεί υπό κατάληψη και αυτοδιαχείριση και έχει ταυτισθεί με την πολιτιστική επανάσταση της αριστεράς της Αιώνιας Πόλης», τονίζει η εφημερίδα Ιl Fatto Quotidiano.

  Xθες βράδυ, ο υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συμμετείχε, μαζί με την Μπάρμπαρα Σπινέλι, σε ημίωρη εκπομπή πολιτικής εμβάθυνσης του ιταλικού ιδιωτικού καναλιού La 7, κατά την οποία υπογράμμισε ότι «φυσικά, σε περίπτωση εκλογής του ως επικεφαλής, ακριβώς, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα απέσυρε αμέσως την συμμετοχή της Κομισιόν από την τρόικα, διότι οι αποφάσεις της είναι παράνομες και τίθενται εκτός ευρωπαϊκής νομιμότητας», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

  Το δελτίο ειδήσεων του πρώτου καναλιού του Rai uno, τέλος, σε εκτενές ρεπορτάζ του αναφέρει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε, ουσιαστικά, στους ιταλούς το μήνυμα ότι δεν μπορείς να φέρεις την αλλαγή με φθαρμένα, παλιά υλικά, και ότι αυτή, ίσως, είναι η μεγαλύτερη πρόκληση του ψηφοδελτίου που θα φέρει το όνομά του στην Ιταλία».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα