Βουλευτής εμφάνισε χειροπέδες στο ιταλικό Κοινοβούλιο

Βουλευτής εμφάνισε χειροπέδες στο ιταλικό Κοινοβούλιο

«Αυτές χρησιμεύουν για να πάτε τους εγκληματίες στη φυλακή», φώναξε ο Ιταλός βουλευτής της Λέγκα, Τζανλούκα Μπουονάνο, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο Κοινοβούλιο, δείχνοντας τις χειροπέδες που κρατούσε στα χέρια του.

Όπως αναφέρεται στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης για την ψήφιση μέτρου που θα πρέπει να μειώσει τον υπερπληθυσμό των ιταλικών φυλακών, ο Μπουονάνο έβγαλε από τις τσέπες του ένα ζευγάρι χειροπέδες σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στην συνέχεια, παρά τις διαμαρτυρίες της προέδρου της βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι, ο Μπουονάνο πλησίασε στα έδρανα της κυβέρνησης και άφησε τις χειροπέδες μπροστά στην θέση της υπουργού δικαιοσύνης, ‘Αννα Μαρία Καντσελιέρι.

Οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της Λέγκα που ήταν παρόντες στη Βουλή σήκωσαν ταμπέλες με γραμμένο «όχι στο μέτρο που σώζει τους μαφιόζους». Η πρόεδρος Μπολντρίνι αποφάσισε, τελικά, να διακόψει την συνεδρίαση.

«Η ιταλική Βουλή δεν βρίσκει ησυχία» τονίζουν πολλοί σχολιαστές. Πριν έξι ημέρες, οι βουλευτές του κινήματος «Πέντε Αστέρων» εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και κατευθύνθηκαν, τρέχοντας, προς τα έδρανα της κυβέρνησης Λέτα και την πρόεδρο του σώματος.

Οι κάμερες και φωτορεπόρτερ, αμέσως μετά, απαθανάτισαν χειροδικία ανάμεσα σε βουλευτές του κινήματος του Γκρίλο και της συμπολίτευσης. Οι εικόνες αυτές έκαναν τον γύρο του κόσμου, με πολλά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για «Βουλή η οποία μετετράπη σε ρινγκ»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ