Θαλασσοδερνόταν επί 16 μήνες

Θαλασσοδερνόταν επί 16 μήνες

Επί 16 ολόκληρους μήνες θαλασσοδερνόταν στον Ειρηνικό Ωκεανό ένας Μεξικανός, τον οποίο εντόπισαν και περισυνέλεξαν κάτοικοι των Νήσων Μάρσαλ.

Σύμφωνα με την ιστορία που διηγήθηκε ο ταλαιπωρημένος, γενειοφόρος και με μακριά μαλλιά άνδρας, το ταξίδι του από το Μεξικό για το Ελ Σαλβαδόρ ξεκίνησε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο. Μαζί του βρισκόταν ένα ακόμη άτομο, το οποίο έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της περιπέτειας.

Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα υπολόγιζε και βρέθηκε να παλεύει με τα κύματα για μήνες. Όπως ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε στους ντόπιους που τον βρήκαν και τον βοήθησαν, όλο αυτό το διάστημα τρεφόταν με πουλιά και ψάρια τα οποία έπιανε με τα ίδια του τα χέρια, ενώ έπινε το αίμα θαλάσσιων χελωνών.

Ο Χοσέ Ιβάν, όπως είναι το όνομά του, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, καθώς είναι ιδιαίτερα αδύναμος και υποσιτισμένος. Όπως, όμως, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένας Νορβηγός ανθρωπολόγος που ζει στα Νησιά Μάρσαλ και του παρείχε τις πρώτες βοήθειες «δεν κινδυνεύει η ζωή του, ενώ κάθε ώρα που περνά, γίνεται όλο και πιο δυνατός. Μου έκανε εντύπωση η ποσότητα νερού που ήπιε».

Πηγή: foxnews.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ