Ερντογάν: «Μαριονέτα των εχθρών» ο Γκιουλέν

Ερντογάν: «Μαριονέτα των εχθρών» ο Γκιουλέν

 

Σφοδρή επίθεση εναντίον του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη, Φετουλάχ Γκιουλέν, εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τον χαρακτήρισε «μαριονέτα των εχθρών της Τουρκίας».

Μιλώντας σε υψηλούς τόνους, ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο Ερντογάν κατηγόρησε το δίκτυο Χιζμέτ του Φετουλάχ Γκιουλέν, ότι προσπαθεί να «υφαρπάξει την εθνική βούληση», κάτι που όπως είπε χαρακτηριστικά αποτελεί «το χειρότερο είδος κλοπής».

Αυτή η αποστροφή του Ερντογάν ήταν η «απάντηση» που έδωσε στον Γκιουλέν και συγκεκριμένα στη δήλωσή του περί «διαφθοράς» στην Τουρκία, όπως εκτιμά σήμερα ο τουρκικός Τύπος, στον οποίο δημοσιεύονται σήμερα κάποια αποσπάσματα όσων είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός. Ο Γκιουλέν έκανε τη δήλωση αυτή σε μια συνέντευξη που έδωσε από την Πενσιλβάνια, όπου ζει, στο βρετανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Ο Ερντογάν υπερθεμάτισε: «Δεν είναι μόνο το BBC, είναι και η Wall Street Journal. Ποιοι είναι τα αφεντικά αυτών των Μέσων; Στη Βρετανία όπου επιχείρησαν να κάνουν τα ίδια ο Κάμερον τα έκλεισε πάραυτα».

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός αναφερόταν προφανώς στην εφημερίδα News of the World του Ρούπερτ Μέρντοκ, η οποία έκλεισε μετά από το σκάνδαλο που ξέσπασε εξαιτίας παράνομων τηλεφωνικών υποκλοπών, μια υπόθεση η οποία ακόμη βρίσκεται στα δικαστήρια.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ