Focus: Η Αθήνα υποκινεί τη Γαλλία κατά της Γερμανίας

Focus: Η Αθήνα υποκινεί τη Γαλλία κατά της Γερμανίας

 

«Η Αθήνα υποκινεί τη Γαλλία να στραφεί εναντίον της Γερμανίας» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Focus, που αναπαράγει στην ηλεκτρονική του έκδοση, τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, afp, και αναφέρεται στη χθεσινή ομιλία του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης ενώπιον του Ελληνογαλλικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου.

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε τη γαλλική κυβέρνηση να δημιουργήσει εντός της ΕΕ ένα ισχυρότερο αντίβαρο προς τη γερμανική κυβέρνηση», παρατηρεί το Focus.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γερμανία έγινε κατά την άποψη της ελληνικής κυβέρνησης υπερβολικά ισχυρή εντός της ΕΕ και ο Βενιζέλος καλεί τη Γαλλία να διαδραματίσει ενεργότερο ρόλο.

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε ότι «η ισορροπία εντός της ΕΕ είναι η ισορροπία μεταξύ Βερολίνου και Παρισιού». Η Ευρώπη χρειάζεται νέες ιδέες, αλλά δεν θα εμφανιστούν εναλλακτικές λύσεις, εάν ο άξονας Βερολίνου και Παρισιού δεν λειτουργεί όσον αφορά στην οικονομία και την ανάπτυξη», δήλωσε σύμφωνα με το Focus ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

 

Πηγή: Deutsche Welle, focus.de

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ