H “Le Soir” για την επίσκεψη Ερντογάν στις Βρυξέλλες

H Le Soir για την επίσκεψη Ερντογάν στις Βρυξέλλες

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Le Soir» δημοσιεύει άρθρο με θέμα τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις Βρυξέλλες, η οποία συνοδεύτηκε από διαδήλωση οπαδών του στην πόλη.

«Σε επίσκεψη στις Βρυξέλλες, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος γνωρίζει τη σοβαρότερη πολιτική κρίση της θητείας του εδώ και 11 χρόνια, επιχειρεί να αντιστρέψει το επικριτικό κλίμα που προκάλεσε η πρόσφατη πολύ αμφισβητούμενη δικαστική μεταρρύθμιση του» αναφέρει η εφημερίδα.

«Περίπου 3.000 διαδηλωτές, οπαδοί του πρωθυπουργού, συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα βράδυ στην πλατεία Στεφανί, για να δείξουν την υποστήριξή τους στον Ερντογάν, που επισκέπτεται τις Βρυξέλλες δύο ημέρες. Ο πρωθυπουργός απεύθυνε εξάλλου σύντομο χαιρετισμό στο πλήθος. Δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο» επισημαίνει.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν προσέλθει από όλο το Βέλγιο, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Στεφανί γύρω στις 20:00, για να περιμένουν την άφιξη του Τούρκου πρωθυπουργού.

Η επίσκεψη του Ερντογάν στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, η πρώτη εδώ και πέντε χρόνια, είχε αρχικώς σχεδιαστεί για να αναδείξει την βελτίωση της σχέσης Τουρκίας – ΕΕ. Το σκάνδαλο διαφθοράς, όμως, που διαταράσσει το καθεστώς της Άγκυρας αναστάτωσε και την ημερήσια διάταξη της επίσκεψης, καταλήγει το δημοσίευμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ