Νέες κατηγορίες για σκάνδαλο στο Βατικανό

Νέες κατηγορίες για σκάνδαλο στο Βατικανό

Νέες κατηγορίες απαγγέλθηκαν σήμερα στον υψηλόβαθμο κληρικό Νούντσιο Σκαράνο, πρώην υπεύθυνο του οργανισμού για την διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του Βατικανού.

H όλη υπόθεση σχετίζεται με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και αναληθείς δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σκαράνο -ο οποίος βρίσκεται σε κατ΄οίκον πειρορισμό- φέρεται να προχώρησε σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καλύπτοντας τις κινήσεις του με ψεύτικες δωρεές προς την Καθολική Εκκλησία.

Οι ιταλικές αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας αξίας έξι εκατομμυρίων ευρώ και κατέθεσαν, επίσης, αίτηση δικαστικής συνεργασίας στο Βατικανό, από το οποίο αναμένουν, τώρα, την σχετική απάντηση.

Ο Σκαράνο ζητούσε από σειρά επαγγελματιών να του δίδουν τραπεζικές επιταγές που προορίζονταν, υποτίθεται, για «δωρεές υπέρ των φτωχών». Συγχρόνως, φέρεται να τους παρέδιδε σε μετρητά το ποσό που αναγραφόταν στην επιταγή. Τα «τσεκ», σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, κατέληγαν σε λογαριασμούς «οφ σορ».

Ο Νούντσιο Σκαράνο είχε ήδη συλληφθεί τον περασμένο Ιούνιο, με την κατηγορία ότι επεχείρησε να οργανώσει την αδήλωτη μεταφορά, από την Ελβετία στην Ιταλία, είκοσι εκατομμυρίων ευρώ που ανήκαν στην οικογένεια εφοπλιστών Ντ΄Αμίκο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ