«Σφίγγα» για τις αποκαλύψεις ο Ολάντ

«Σφίγγα» για τις αποκαλύψεις ο Ολάντ

Ρεπορτάζ: Μουζακίτης Σπύρος

Έχει περάσει μισή ώρα –για κάποιους από τους παρευρισκόμενους ίσως να φάνηκε αιώνας– μονολόγου του Γάλλου προέδρου για την οικονομία της χώρας. Αμέσως μετά, τον λόγο πήραν οι δημοσιογράφοι. Όπως ήταν αναμενόμενο, η πρώτη ερώτηση δεν ήταν πολιτική…

«Η Βαλερί Τριερβελέρ παραμένει και σήμερα η Πρώτη Κυρία»;

Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει τριγμούς στο Προεδρικό Μέγαρο της Γαλλίας και ο Τύπος της χώρας «κρεμόταν» χθες από τα χείλη του Φρανσουά Ολάντ για μία εξήγηση. Μία απάντηση για τις κρυφές –έως την Παρασκευή– συναντήσεις του με την 41χρονη Ζουλί Γκαγέ, αλλά και για την σχέση του με την σύντροφό του, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Παρισιού, μετά το σοκ που υπέστη από τις αποκαλύψεις του σκανδαλοθηρικού περιοδικού Closer.

«Καταλαβαίνω την ερώτησή σας. Και είμαι σίγουρος ότι κι εσείς θα καταλάβετε την απάντησή μου», ήταν τα πρώτα λόγια του Ολάντ και από αυτά φάνηκε ήδη ότι δεν έχει σκοπό να… ξεκαθαρίσει το τοπίο. «Ο καθένας στην προσωπική του ζωή μπορεί να περάσει δυσκολίες. Αυτό ισχύει στην περίπτωσή μας. Είναι επώδυνες στιγμές. Ωστόσο, έχω μια αρχή. Οι ιδιωτικές υποθέσεις πρέπει να διαχειρίζονται ιδιωτικά. Σε μία ιδιωτικότητα σεβαστή από όλους. Δεν είναι λοιπόν ούτε το μέρος, ούτε η ώρα να το κάνουμε», είπε.

Στην πρώτη του, λοιπόν, δημόσια εμφάνιση, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο σοσιαλιστής πρόεδρος δεν θέλησε να δώσει νέα «τροφή» για την προσωπική του ζωή, κάτι που σεβάστηκαν απόλυτα οι Γάλλοι δημοσιογράφοι. Δήλωσε, ωστόσο, ότι θα αποφασίσει για την σχέση του με την Βαλερί Τριερβελέρ πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι για τις Ηνωμένες Πολιτείες, στις 11 Φεβρουαρίου.

Άλλωστε, η –μέχρι στιγμής τουλάχιστον– Πρώτη Κυρία φαίνεται διατεθειμένη να τον συγχωρήσει, αρκεί να παραμείνει… Πρώτη Κυρία. Μάλιστα, ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε ότι η Τριερβελέρ «ξεκουράζεται», χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε κάποιο άλλο σχόλιο για την κατάσταση της υγείας της.

Μετά τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν με τον Ολάντ πάνω σε μηχανή, την οποία οδηγούσε ένας σωματοφύλακάς του, χωρίς καμία άλλη προστασία γύρω του, οι Γάλλοι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον πρόεδρο της χώρας για την προσωπική του ασφάλεια. «Όταν μετακινούμαι για προσωπικούς λόγους έχω λιγότερο ασφυκτική προστασία σε σχέση με τις επίσημες μετακινήσεις μου. Ωστόσο, είμαι ασφαλής παντού», τόνισε.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ