Η Süddeutsche για την υπόθεση του ΤΤ

Η Süddeutsche για την υπόθεση του ΤΤ

Στο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και στη σύλληψη του πρώην προέδρου της τράπεζας, Άγγελου Φιλιππίδη, αναφέρεται εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung του Μονάχου.

«Υποτίθεται ότι θα πήγαινε στις Φιλιππίνες, ορισμένοι πίστευαν ότι βρίσκονταν ακόμη και στην Αμερική, η τουρκική αστυνομία όμως βρήκε τον Έλληνα τραπεζίτη, ο οποίος καταζητούνταν με διεθνές ένταλμα σύλληψης, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Στο καλύτερο ξενοδοχείο της πλατείας Ταξίμ. Το σήμα του κινητού του τον πρόδωσε. Ο Φιλιππίδης, πρώην πρόεδρος του πρώην κρατικού Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, φέρεται συνυπεύθυνος για τη διάθεση επισφαλών δανείων. Οι κατηγορίες αφορούν σε απιστία, απάτη και ξέπλυμα χρήματος. Στους ευνοούμενους φέρονται να ανήκουν καλοί του φίλοι».

Η εφημερίδα αναφέρεται στο ιστορικό της υπόθεσης και στη σημερινή κατάσταση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σημειώνοντας ότι «η εισαγγελία της Αθήνας εκτιμά τη συνολική ζημία στα 210 εκατομμύρια ευρώ. Το νέο σκάνδαλο έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα. Ακριβώς εκείνη τη νύχτα όταν η Ελλάδα γιόρταζε την ανάληψη της προεδρίας στην ΕΕ, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες συλλήψεις».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ