Συρία: 700 νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι

Συρία: 700 νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι

 

Σε σχεδόν 700 ανήλθαν οι νεκροί, ενώ οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε εκατοντάδες από τις μάχες που μαίνονται για εννέα ημέρες ανάμεσα στους τζιχαντιστές και στους αντάρτες στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Μεταξύ της 3ης και της 11ης Ιανουαρίου, οι μάχες προκάλεσαν, σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα στοιχεία, τον θάνατο 697 ανθρώπων και την αιχμαλωσία εκατοντάδων άλλων, των οποίων αγνοείται η τύχη, και στα δύο στρατόπεδα”, επισήμανε το Παρατηρητήριο.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 351 αντάρτες, 246 τζιχαντιστές και 100 άμαχοι, εκ των οποίων 21 είχαν εκτελεστεί”, διευκρίνισε η μη κυβερνητική αυτή οργάνωση, η οποία σημείωσε ωστόσο ότι ο απολογισμός αυτός μπορεί να είναι πολύ πιο υψηλός καθώς δεκάδες νεκροί δεν έχουν αναγνωριστεί.

Μόνον το τελευταίο 48ωρο έχουν σκοτωθεί περίπου 200 άνθρωποι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο επισημαίνει ότι αυτό καταδεικνύει την δριμύτητα των μαχών που διεξάγονται.

Το Παρατηρητήριο υπογράμμισε εξάλλου ότι οι τζιχαντιστές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μια γενικευμένη επίθεση των ισλαμιστών αντιπάλων τους στη Συρία, έχουν διαπράξει 16 επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον των δεύτερων σε μία εβδομάδα, προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων μαχητών και πολιτών.

Το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ) ειδικεύεται σε αυτού του είδους τις επιθέσεις, μετά τις εκατοντάδες που έχει διαπράξει τα δέκα τελευταία χρόνια στο Ιράκ κατά των Αμερικανών στρατιωτών, των Ιρακινών αστυνομικών και στρατιωτικών, όπως και κατά των σιιτών, τους οποίους αποστρέφεται.

Ένας διοικητής του ΙΚΙΛ προειδοποίησε εξάλλου τους πρώην συμμάχους του στην συριακή εξέγερση, ότι αν αυτοί του επιτεθούν θα προσφύγει σε αυτού του είδους τις επιθέσεις.

“Δεκαέξι καμικάζι ανατίναξαν το παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα στο οποίο επέβαιναν και σε ορισμένες περιπτώσεις ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι”, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

“Από αυτές (τις επιθέσεις) έχασαν την ζωή τους δεκάδες άνθρωποι στις επαρχίες του Χαλεπιού, της Ιντλίμπ, της Χομς και της Ράκα”, που βρίσκονται στη βόρεια και την κεντρική Συρία, διευκρίνισε ο ίδιος.

Μόνον χθες 39 αντάρτες σκοτώθηκαν από τέτοιου είδους επιθέσεις στις επαρχίες του Χαλεπιού, της Ιντλίμπ και της Ράκα, κατέληξε το Παρατηρητήριο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ