Δολοφονήθηκε πολιτικός στη Λιβύη

Δολοφονήθηκε πολιτικός στη Λιβύη

 

O υφυπουργός Βιομηχανίας της Λιβύης Χάσαν αλ-Ντρούι δολοφονήθηκε από αγνώστους τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην πόλη της Σύρτης, 500 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και νοσοκομειακές πηγές.

“Ο Χάσαν αλ-Ντρούι δολοφονήθηκε από αγνώστους ενώ πραγματοποιούσε επίσκεψη στη γενέτειρά του, τη Σύρτη. Δέχτηκε καταιγισμό πυρών ενώ βρισκόταν στο κέντρο της πόλης”, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Πηγή του νοσοκομείου Ιμπν Σίνα της Σύρτης επιβεβαίωσε τον θάνατο του Ντρούι δηλώνοντας ότι το θύμα έφερε πολλές σφαίρες σε διάφορα σημεία του σώματος.

Είναι η πρώτη δολοφονία μέλους της μεταβατικής κυβέρνησης μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι τον Οκτώβριο του 2011.

Ο Ντρούι ήταν πρώην μέλος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, πολιτική πτέρυγα της εξέγερσης που ανέτρεψε το καθεστώς της Τρίπολης.

Είχε διοριστεί υφυπουργός Βιομηχανίας από τον πρώτο αρχηγό της μεταβατικής κυβέρνησης Αμπντελραχίμ αλ-Κιμπ και διατηρήθηκε στη θέση αυτή από τον νυν Πρωθυπουργό Αλί Ζεϊντάν.

Ο Ντρούι καταγόταν από τη Σύρτη, τελευταίο προπύργιο του καθεστώτος Καντάφι που τέθηκε υπό τον έλεγχο των ανταρτών το 2011.

Μετά την πτώση του συνταγματάρχη Καντάφι, η Λιβύη μαστίζεται από τη βία και δολοφονίες στόχος των οποίων είναι κυρίως στρατιωτικοί και αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ