Σάλος από “αγγελία” για πώληση «μαύρων υπηρετών»

Σάλος από “αγγελία” για πώληση «μαύρων υπηρετών» 

Ένας Βραζιλιάνος προκάλεσε σκάνδαλο και κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη καθώς ανάρτησε στον μεγαλύτερο ιστότοπο αγοραπωλησιών της χώρας μια αγγελία στην οποία έγραφε ότι “πωλούνται μαύροι έναντι 1 ρεάλ (περίπου 3 λεπτά) ο καθένας”.

“Θα υπηρετούν ως ξυλουργοί, χτίστες, μάγειρες, φρουροί ασφαλείας, μπράβοι σε ντισκοτέκ, οδοκαθαριστές, σκουπιδιάρηδες ή υπηρέτες” έγραφε η αγγελία που συνοδευόταν από τη φωτογραφία δύο μαύρων παιδιών.

Μέσα σε λίγες ώρες 1.700 χρήστες του διαδικτύου έστειλαν μηνύματα εκφράζοντας την αγανάκτηση και το θυμό τους. Ένας πάντως “απάντησε” στην αγγελία γράφοντας λακωνικά: “Τους αγοράζω”.

Η Γραμματεία Φυλετικής Ισότητας της Βραζιλίας ζήτησε από τον ιστότοπο MercadoLivre να της παράσχει τα στοιχεία του συντάκτη της αγγελίας ώστε να προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον του. “Η υποκίνηση σε διακρίσεις με βάση τη φυλή, το χρώμα, την εθνικότητα ή τη θρησκεία τιμωρείται με φυλάκιση 2-5 ετών και με πρόστιμο”, υπενθύμισε ο Συνήγορος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της κρατικής υπηρεσίας, Κάρλος Αλμπέρτο Σίλβα Τζούνιορ. Όπως είπε, οι ιστοσελίδες πρέπει να αναλάβουν και αυτές τις ευθύνες του και να εγκαταστήσουν τα κατάλληλα φίλτρα για να μπλοκάρουν υλικό με ρατσιστικό περιεχόμενο.

Ο MercadoLivre έχει ήδη αποσύρει την αγγελία και έδωσε τα στοιχεία του συντάκτη της στις αστυνομικές αρχές του Ρίο ντε Ζανέιρο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ