Ότμαρ Κάρας: Λύση ανάγκης η τρόικα

Ότμαρ Κάρας: Λύση ανάγκης η τρόικα

 

«Η τρόικα συγκαταλέγεται στα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση της κρίσης και αποτελούν λύση ανάγκης και τώρα πρέπει να τεθούν σε μια υγιή δημοκρατική βάση», ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η οποία ελέγχει το ρόλο της τρόικας, Ότμαρ Κάρας.

Ο κ. Καράς, μιλώντας στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία σημείωσε ότι αυτό που ζητάει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι «να οικοδομηθούν αυτές οι ευρωπαϊκές δομές στη βάση του Κοινοτικού Δικαίου, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουν ευρωπαϊκή δημοκρατική νομιμοποίηση, να αναγνωρίζουν το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Δίκαιο, να ελέγχονται σε ευρωπαϊκή βάση και προπάντων πως θα πρέπει το έργο τους να είναι δημόσια διαφανές και σε διάλογο με τους πολίτες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μια Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση χρειάζεται έναν Ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών, χρειάζεται μια Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Ένωση, χρειάζεται ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο στη βάση του Κοινοτικού Δικαίου, ενώ η τρόικα θα πρέπει να αποτελέσει μέρος των Ευρωπαϊκών Συνθηκών».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ