Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του Αριέλ Σαρόν

Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του Αριέλ Σαρόν

Η κατάσταση της υγείας του πρώην Πρωθυπουργού του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν έχει επιδεινωθεί όπως ανακοινώθηκε από τους γιατρούς του. Η οικογένειά του είναι συνεχώς στο πλευρό του δήλωσε ο υπεύθυνος τύπου το Ιατρικού Κέντρου Sheba όπου βρίσκεται ο πρώην ηγέτης αλλά «τις τελευταίες ώρες έχει υπάρξει επιδείνωση και είναι σε κρίσιμη κατάσταση».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο διευθυντής του νοσοκομείου, Zeev Rotstein, είχε δηλώσει ότι οι γιατροί δεν ήταν πλέον σε θέση να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της λειτουργίας των νεφρών του Σαρόν όπως και τα άλλα ζωτικά όργανα, οπότε ο κίνδυνος για τη ζωή του Σαρόν ” έχει αυξηθεί . “

0 85χρονος βρίσκεται  σε κώμα τα τελευταία οκτώ χρόνια μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο και πάσχει από πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων .

Ποιος είναι ο Αριελ΄Σαρόν

Ο Αριέλ Σαρόν (εβραϊκά: אריאל שרון, γεννημένος ως Αριέλ Σάινερμαν, στις 26 Φεβρουαρίου 1928) είναι Ισραηλινός πολιτικός και πρώην στρατηγός, που χρημάτισε 11ος Πρωθυπουργός του Ισραήλ, θέση την οποία εγκατέλειψε κατόπιν εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη και το οποίο τον έριξε σε κώμα, στο οποίο και βρίσκεται από τις 4 Ιανουαρίου 2006. Υπήρξε διοικητής στον ισραηλινό στρατό (Τζαχάλ) από τη σύστασή του το 1948. Συμμετείχε στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας του 1948, τη σφαγή στην Κίμπια το 1953, στον πόλεμο του Σουέζ το 1956, τον πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967 και τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973.

Μετά τη συνταξιοδότησή του από το στρατό, εντάχθηκε στο ακροδεξιό κόμμα Λικούντ, υπηρετώντας σε αρκετά υπουργικά πόστα στις κυβερνήσεις του κόμματος τις περιόδους 1977-1992 και 1996-1999. Το 2000, έγινε αρχηγός του Λικούντ, υπηρετώντας ως Πρωθυπουργός του Ισραήλ από το 2001 έως το 2006.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ