Ομαλά εξελίσσεται η υγεία του Μπερσάνι

Ομαλά εξελίσσεται η υγεία του Μπερσάνι

Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του πρώην γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι ο οποίος την Κυριακή υπεβλήθη σε επέμβαση λόγω σοβαρής εγκεφαλικής αιμορραγίας που προκλήθηκε από ανεύρυσμα.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Ματζιόρε της Πάρμα έκαναν γνωστό ότι ο Μπερσάνι επικοινωνεί με τους συγγενείς του και ότι δεν έχει διαπιστωθεί κάποια μόνιμη νευρολογική βλάβη.

«Ο άνδρας μου, ευτυχώς, είναι ο ίδιος με εκείνον που συνήθισα να έχω στο πλευρό μου», δήλωσε η σύζυγος του Μπερσάνι στους δημοσιογράφους.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογράμμισαν το έντονο στρες που αντιμετώπισε το 2013 ο Ιταλός κεντροαριστερός πολιτικός: αναφέρονται στις εκλογές του Φεβρουαρίου, τις ανεπιτυχείς προσπάθειες για σχηματισμό κυβέρνησης, την αποτυχία της προσπάθειας εκλογής του Ρομάνο Πρόντι στην προεδρία της Δημοκρατίας και, τέλος, την παραίτησή του από την ηγεσία των Δημοκρατικών, τον περασμένο Απρίλιο.

Μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο της Πάρμα, ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι αναμένεται να ξεκινήσει κύκλο φυσιοθεραπείας.

Οι εκπρόσωποι όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, από τον Μπέπε Γκρίλο, μέχρι τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον κεντροαριστερό Ματέο Ρέντσι, του ευχήθηκαν με σειρά μηνυμάτων να ξεπεράσει γρήγορα την περιπέτεια της υγείας του και να επιστέψει ακμαιότερος στον στίβο της πολιτικής.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ