• Ο "προδότης" θείος και η "φάρσα" με τα σκυλιά

  6:27 μμ, Δευτέρα 06 Ιάν 2014 6:27 μμ, Δευτέρα 06 Ιάν 2014

  Ο "προδότης" θείος και η "φάρσα" με τα σκυλιά

  Η πληροφορία ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε τον θείο του δίνοντάς τον σε πεινασμένα σκυλιά να τον φάνε, που έκανε το γύρο του κόσμου και προκάλεσε τον διεθνή αποτροπιασμό, φαίνεται ότι ξεκίνησε ως σάτιρα από ένα κινεζικό μικρομπλόγκ, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

  Η είδηση, η οποία αναμεταδόθηκε σχεδόν άμεσα σε ολόκληρο τον κόσμο, δημοσιεύτηκε από εφημερίδα στο Χονγκ Κονγκ και περιέγραφε τον νεαρό ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ ως ακόμη σκληρότερο κι απρόβλεπτο απ' ό,τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.

  Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι εκτέλεσε τον θείο του Κιμ, τον Γιανγκ Σονγκ Τάεκ, τον περασμένο μήνα χωρίς όμως να δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για τον τρόπο της εκτέλεσης του ανθρώπου που κάποτε ήταν ο δεύτερος ισχυρότερος άνδρας στη χώρα.

  Αρχικά θεωρήθηκε ότι ο Γιανγκ εστάλη στο εκτελεστικό απόσπασμα, μοίρα που επιφυλάσσει η Βόρεια Κορέα για τους "προδότες".

  Ωστόσο, η πληροφορία ότι ο 67χρονος δόθηκε σε 120 πεινασμένους σκύλους εμφανίστηκε στην κινεζική ιστοσελίδα Tencent Weibo ως σατιρική ανάρτηση και στη συνέχεια αναδημοσιεύτηκε από έντυπα ανά τον κόσμο.

  Η ανάρτηση στο Tencent Weibo που έγινε στις 11 Δεκεμβρίου και δέχτηκε 290.000 "χτυπήματα", ανέφερε ότι ο Γιανγκ και πέντε συνεργάτες του κατασπαράχτηκαν από τα σκυλιά. Γεγονός πάντως είναι, ότι ο ηγέτης της Β.Κορέας έδωσε εντολή να εκτελεστεί ο θείος του.

  Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα