Απελευθέρωσαν 2.000 κρατούμενους

Απελευθέρωσαν 2.000 κρατούμενους

Οι αρχές της Μιανμάρ απελευθέρωσαν σήμερα περισσότερους από 2.000 κρατούμενους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τουλάχιστον 3 πολιτικοί κρατούμενοι, με αφορμή την αυριανή Ημέρα της Ανεξαρτησίας, δήλωσαν αξιωματούχοι και ακτιβιστές.

«Περισσότεροι από 2.000 κρατούμενοι αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι», οι 1.800 από φυλακή της Ρανγκούν και άλλοι 230 από φυλακή της Μανταλέι, δήλωσε ο Χλα Μαούνγκ Σούε, σύμβουλος του προέδρου Τέιν Σέιν.

Τουλάχιστον 3 από αυτούς που αφέθηκαν ελεύθεροι ήταν πολιτικοί κρατούμενοι, σύμφωνα με τον Μπο Κίι, εκπρόσωπο της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Ένωση Βοήθειας για τους Πολιτικούς Κρατούμενους».

Σε όλους αυτούς τους κρατούμενους δόθηκε αμνηστία από τον πρόεδρο με αφορμή την αυριανή Ημέρα της Ανεξαρτησίας. Η Μιανμάρ, η οποία παλαιότερα ονομαζόταν Βιρμανία, απέκτησε την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία στις 4 Ιανουαρίου του 1948.

Ο Τέιν Σέιν είχε δεσμευτεί για την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων ως το τέλος του 2013, αλλά, σύμφωνα με τον Μπο Κίι, τουλάχιστον 40 από αυτούς παραμένουν στις φυλακές της Μιανμάρ.

Η απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων ήταν ένα από τα αιτήματα των δυτικών δημοκρατιών για να άρουν τις οικονομικές κυρώσεις που είχαν επιβάλει στη χώρα. Ο Τέιν Σέιν έχει απελευθερώσει περίπου 2.000 πολιτικούς κρατούμενους από τότε που ανέβηκε στην εξουσία, τον Μάρτιο του 2011.

Μέχρι στιγμής έχουν αρθεί οι περισσότερες κυρώσεις από αυτές που είχαν επιβληθεί στη χώρα αυτή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ