Πάνω από 1.000 μετανάστες διέσωσε το ιταλικό πολεμικό ναυτικό

Πάνω από 1.000 μετανάστες διέσωσε το ιταλικό πολεμικό ναυτικό

Περισσότερους από 1.000 παράνομους μετανάστες που είχαν προορισμό την Ευρώπη και επέβαιναν σε διάφορα πλοιάρια, διέσωσε το ιταλικό πολεμικό ναυτικό τις τελευταίες 24 ώρες στην Μεσόγειο.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης από το ιταλικό πολεμικό ναυτικό στη Μεσόγειο, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Mare Nostrum», που προβλέπει ενίσχυση των ιταλικών ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή για να μην υπάρξουν νέα δράματα, τερματίστηκαν τη νύχτα ανοιχτά της Λαμπεντζούζα.

Στις επιχειρήσεις πήραν μέρος έξι πολεμικά πλοία, καθώς επίσης και ελικόπτερα.

Οι διασωθέντες προέρχονται κυρίως από τη Αίγυπτο, το Ιράκ, το Πακιστάν και την Τυνησία. Αύριο το μεσημέρι θα μεταφερθούν στο λιμάνι Αουγκούστα της Σικελίας όπως αποφάσισε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών.

Χιλιάδες παράνομοι μετανάστες κυρίως από την υποσαχάρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, επιδιώκουν να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη κάθε χρόνο, καταβάλλοντας χιλιάδες ευρώ σε ασυνείδητους δουλέμπορους.

Στις αρχές Οκτωβρίου, τουλάχιστον 400 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, βρήκαν τραγικό θάνατο σε δυο ναυάγια στην περιοχή της Λαμπεντζούζα, κύρια είσοδο στην Ευρώπη των μεταναστών από την Αφρική.

 

Πηγή:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ