Λιβύη: Νεκροί δύο ξένοι υπήκοοι

Λιβύη: Νεκροί δύο ξένοι υπήκοοι

Ένας Βρετανός και μια Νεοζηλανδή βρέθηκαν νεκροί την Πέμπτη στη δυτική Λιβύη, φέροντας τραύματα από σφαίρες. Επιπλέον, δύο Αμερικανοί μπασκετμπολίστες συνελήφθησαν στη Βεγγάζη.

«Τα πτώματα τους βρέθηκαν κοντά στην παράκτια περιοχή Μελίτα», δήλωσε μια πηγή αναφερόμενη σε ένα μεγάλο συγκρότημα πετρελαϊκών εγκαταστάσεων και φυσικού αερίου, το οποίο βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης. Μια άλλη πηγή ανέφερε ότι και τα δύο πτώματα ανακαλύφθηκαν έξω από το πετρελαϊκό συγκρότημα.

Περαιτέρω στοιχεία σχετικά με την υπόθεση δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα, αναφέρει το Reuters.

«Είμαστε ενήμεροι σχετικά με τις αναφορές ότι τα άψυχα σώματα δύο ξένων υπηκόων ανακαλύφθηκαν στη Λιβύη και προσπαθούμε να λάβουμε επειγόντως περισσότερες πληροφορίες από τις αρχές», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι είχε γίνει γνωστό πως ένας ομοεθνής πιθανώς είχε χάσει τη ζωή του στη Λιβύη.

«Συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ισχύουν αυτές οι αναφορές», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Σε ξεχωριστό περιστατικό, δύο Αμερικανοί κρατούνται από τον στρατό της Λιβύης στη Βεγγάζη, δήλωσαν στο Reuters πηγές ασφαλείας και του στρατού. Και οι δύο είναι μπασκετμπολίστες, οι οποίοι συνελήφθησαν στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου της Βεγγάζης, ανέφερε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Συνελήφθησαν από τους φρουρούς του πανεπιστημίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν, συνοδεία των ειδικών δυνάμεων, σε στρατιωτικό καταυλισμό», δήλωσε μια στρατιωτική πηγή.

Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, τόνισε ότι η αμερικανική πρεσβεία στην Τρίπολη ήταν ενήμερη για τις αναφορές γύρω από τις συλλήψεις των δύο Αμερικανών και ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μάθουν περαιτέρω πληροφορίες. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ