Ένα βήμα πιο κοντά στην διαθήκη της πριγκίπισσας

Ένα βήμα πιο κοντά στην διαθήκη της πριγκίπισσας

Ένας άνδρας, που ισχυρίζεται ότι είναι ο νόθος γιος της αείμνηστης πριγκίπισσας Ann, κέρδισε μία δικαστική μάχη στον αγώνα του να δει τη διαθήκη της υποτιθέμενης μητέρας του. Ο 58χρονος Robert Brown επιθυμεί διακαώς να διαβάσει τη διαθήκη και της βασιλομήτορος, καθώς αναζητεί στοιχεία για να αποδείξει ότι είναι το παιδί της πριγκίπισσας Margaret και ότι έκρυψε την εγκυμοσύνη της. Η αδερφή της βασίλισσας Ελισάβετ απεβίωσε τον Φεβρουάριο του 2002 και η μητέρα της, βασιλομήτωρ Ελισάβετ, τον επόμενο μήνα.

Οι δύο διαθήκες συντάχθηκαν την εποχή του θανάτου της Margaret και σφραγίστηκαν ώστε το περιεχόμενό τους να διατηρηθεί μυστικό. Ο κ. Brown έλαβε άδεια ώστε να ζητήσει δικαστική επανεξέταση και να αποκτήσει πρόσβαση στα έγγραφα τα οποία ισχυρίζεται ότι δείχνουν πως υπήρξε μυστική δικαστική διαδικασία για να σφραγιστούν οι βασιλικές διαθήκες.

Ο δικαστής έκρινε ότι η υπόθεση ήγειρε σημαντικά  ζητήματα αρχής και πρακτικής σχετικά με τη δικαιοσύνη και το δημόσιο συμφέρον. Ο αγώνας του Brown ώστε να ανοιχθούν οι διαθήκες και να αποδείξει τη βασιλική του καταγωγή διαρκεί δεκαετίες.

Πιστεύει ότι γεννήθηκε το 1955 και μητέρα του είναι η πριγκίπισσα Margaret και πατέρας του πιθανόν ο Robin Douglas-Home, Σκωτσέζος αριστοκράτης και συγγραφέας που πέθανε το 1968. Ισχυρίζεται ότι η προχωρημένη εγκυμοσύνη της πριγκίπισσας καλύφθηκε από σωσίες και ότι μόλις γεννήθηκε, εστάλη στην Κένυα για να τον μεγαλώσουν οι Cynthia και Douglas Brown.

Πιστεύει ότι τα σφραγισμένα έγγραφα θα αποκαλύψουν ότι τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, η Γενική Εισαγγελία  και ένας ανώτατος δικαστής συνήργησαν ώστε να διατηρήσουν απόλυτη μυστικότητα όσον αφορούσε τη διαθήκη της αδερφής της βασίλισσας, όπου ελπίζει να περιέχονται λεπτομέρειες για τη γέννησή του.

Τους ισχυρισμούς του απέρριψαν οι δικηγόροι της βασιλικής οικογένειας σε προηγούμενη δικαστική ακρόαση λέγοντας ότι πρόκειται για έναν φαντασιόπληκτο που αναζητεί να ενισχύσει την προσωπική του εμμονή, αλλά εκείνος επίμένει ότι έχει δικαίωμα να μάθει αν η Margaret ήταν η μητέρα του.

Σύμφωνα με τα πιστοποιητικά, ο Brown γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 1955 στο Ναϊρόμπι αλλά η γέννησή του δεν καταχωρίσθηκε έως τις 2 Φεβρουαρίου. Αργότερα το ίδιο έτοις η πριγκίπισσα Margaret ακύρωσε τον γάμο της με τον Peter Townsend.

 

Πηγή:real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ