Μέρκελ: Μήνυμα στους Γερμανούς για το 2014

Μέρκελ: Μήνυμα στους Γερμανούς για το 2014

Η προσωπική ευθύνη και η πρωτοβουλία είναι δύο από τις ιδιότητες που θα χρειαστούν οι Γερμανοί προκειμένου να προχωρήσουν μπροστά η χώρα τους και η Ευρώπη το 2014, δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εν όψει της αλλαγής του έτους.

«Το κράτος πρέπει να επενδύσει. Μπορεί να δημιουργήσει καλές συνθήκες. Ωστόσο, η πολιτική δεν μπορεί να επιτύχει πολλά χωρίς όλους εσάς στη χώρα μας. Ό,τι καταφέρνει ο καθένας μας σε μικρή κλίμακα επηρεάζει ευρέως τη χώρα μας», τόνισε μεταξύ άλλων.

Στην ομιλία της η Μέρκελ έθεσε ως προτεραιότητα την τήρηση της οικονομικής σταθερότητας στη Γερμανία, την παροχή υποστήριξης στις οικογένειες και την ανάπτυξη και σωστή εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Επίσης, έκανε σαφές ότι όποιες κι αν είναι οι πολιτικές που ακολουθούνται στο Βερολίνο, η Γερμανία θα πρέπει να γνωρίζει πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η Ευρώπη στην επιτυχημένη πορεία της χώρα και αντίστροφα.

«Η πρόοδος στη χώρα εξαρτάται από την πρόοδο στην Ευρώπη», είπε η Μέρκελ τονίζοντας ότι πρέπει να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση που συνεχίζει να αποδυναμώνει μεγάλα τμήματα της ηπείρου.

Είπε τέλος ότι η προσωπική ευχή της για την Πρωτοχρονιά είναι να μπορεί να βγαίνει στην ύπαιθρο συχνότερα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ