Τραγωδία με νεκρό 15χρονο στις Άλπεις

Τραγωδία με νεκρό 15χρονο στις Άλπεις

Ένας ιταλός έφηβος ηλικίας 15 ετών έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε σήμερα το μεσημέρι από χιονοστιβάδα στις Άλπεις, στα ιταλο-γαλλικά σύνορα, ανακοίνωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο νεαρός, που καταγόταν από το Τορίνο, έκανε σκι σε ύψος 2.500 μέτρων στο σταθμό της Κλαβιέρ, ευρισκόμενος σε μια περιοχή με απότομη κλίση στο γαλλικό έδαφος, ανάμεσα στις πίστες της Μονζενέρβ και εκείνες της Βαλ Ζιμόντ.

Το πτώμα του εφήβου βρέθηκε έπειτα από έρευνες μίας και πλέον ωρών.

Μαζί του έκαναν σκι πολλοί άλλοι έφηβοι καθώς και ένας ενήλικας ηλικίας περίπου τριάντα ετών, ο οποίος ήταν εκείνος που κάλεσε σε βοήθεια. Η αστυνομία της Μπαρντονέτσια, πάνω από το Τορίνο, τον ανέκρινε το απόγευμα.

Το σύνολο του αλπινικού τόξου επηρεάζεται αυτές τις ημέρες από χιονοστιβάδες της κατηγορίας 4 σε μία κλίμακα πέντε βαθμίδων.

Χθες, δύο σκιέρ, ηλικίας περίπου τριάντα ετών, με καταγωγή από τη Λιγουρία (βορειοδυτική Ιταλία), έχασαν τη ζωή τους από χιονοστιβάδα στη Βαλ ντ’ Αόστε.

Την Πέμπτη, ένας νεαρός Γάλλος από το Ανεσί θάφτηκε κάτω από το χιόνι κοντά στην πόλη Λες Αρνό, κοντά στη Μπαρντονέτσια.

Η εισαγγελία του Τορίνο ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνες για τους θανάτους στις δύο αυτές χιονοστιβάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ