Βοήθεια από τον Ερυθρό Σταυρό

Ο Ερυθρός Σταυρός προσέφερε ιατρική βοήθεια στην μαρτυρική συνοικία της Μπάμπα Αμρ στην πόλη Χομς την Κυριακή, αλλά δεν τους επετράπη η είσοδος  στο πρώην φυλάκιο, αφού υπήρχαν αναφορές για αιματηρές επιθέσεις  από τις στρατιωτικές δυνάμεις.

Οι ακτιβιστές κάνουν λόγο για βομβαρδισμούς και άλλες μορφές βίας σε όλη την συριακή επικράτεια, αναγκάζοντας πάμπολλους Σύριους να ζητήσουν καταφύγιο στον γειτονικό Λίβανο, στο μεγαλύτερο κύμα μετανάστευσης που σημειώθηκε σε μία ημέρα από τότε που άρχισαν η επανάσταση κατά του προέδρου Άσαντ εδώ και ένα χρόνο.

Υπάρχουν ανησυχίες για πολίτες που βρίσκονται παγιδευμένοι στην περιοχή Μπάμπα Αμρ χωρίς φαγητό, θέρμανση και φάρμακα. Οι αντάρτες εγκατέλειψαν τις θέσεις που κατείχαν την Πέμπτη μετά από ένα μήνα με συνεχείς βομβαρδισμούς και επιθέσεις από τις δυνάμεις του στρατού, που θέλουν να καταπνίξουν τις εξεγέρσεις.

Πηγές υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση δεν επέτρεψε την είσοδο στα άτομα του Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να μην γίνουν μάρτυρες στις αποτρόπαιες σκηνές βίας που εκτυλίσσονται, με τον στρατό να κυνηγά και να σκοτώνει όσους αντάρτες απέμειναν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ