Τουλάχιστον 23 νεκροί από πυρκαγιά σε τρένο

Τουλάχιστον 23 νεκροί από πυρκαγιά σε τρένο

 

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αμαξοστοιχία στο νότιο κρατίδιο ‘Αντρα Πραντές, μετέδωσαν τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 01.30 ώρα Ελλάδος σήμερα σε κλιματιζόμενο βαγόνι ταχείας αμαξοστοιχίας, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Μπανγκαλόρ – Ναντέντ, μετέδωσαν τα δίκτυα NDTV και Times Now.

Ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν νεκροί και ότι επιχειρήσεις διάσωσης είναι σε εξέλιξη, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τον αριθμό των θυμάτων.

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο βαγόνι το οποίο κάηκε ολοσχερώς. Δώδεκα ακόμη επιβάτες τραυματίστηκαν, ενώ άλλοι πήδησαν από την οροφή για να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η αμαξοστοιχία που είχε αναχωρήσει από τη Μπανγκαλόρ κινείτο με χαμηλή ταχύτητα και αρκετοί επιβάτες κατάφεραν να πηδήσουν από το βαγόνι.

“Οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται σε ασφυξία, καθώς και άλλα βαγόνια της αμαξοστοιχίας είχαν γεμίσει από πυκνό μαύρο καπνό”, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Σιδηροδρόμων Σ. Γκούπτα.

Σε δήλωσή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ εξέφρασε την “οδύνη του μετά τις ανθρώπινες απώλειες στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο κρατίδιο ‘Αντρα Πραντές”.

“Ο πρωθυπουργός ζητεί από τις σιδηροδρομικές αρχές και από την κυβέρνηση του κρατιδίου αυτού να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια σε τραυματίες κατά τις επιχειρήσεις διάσωσης και παροχής πρώτων βοηθειών”, πρόσθεσε στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο υπουργός σιδηροδρομικών μεταφορών έθεσε σε λειτουργία ειδική τηλεφωνική γραμμή για τις οικογένειες που ζητούν πληροφορίες για οικείους τους οι οποίοι ενδεχομένως βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ