Νέες παραιτήσεις βουλευτών στην Τουρκία

Νέες παραιτήσεις βουλευτών στην Τουρκία 

Παραιτήθηκε σήμερα από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης Ανάπτυξης ο βουλευτής Ερντάλ Καλκάν, ενώ αναμένονται άλλες δύο παραιτήσεις εντός της ημέρας. Οι παραιτήσεις είναι αποτέλεσμα της χθεσινοβραδινής απόφασης του κόμματος να παραπέμψει τους τρεις αυτούς βουλευτές στο πειθαρχικό, με αίτημα την αποπομπή τους. 

Ο Καλκάν είναι ο πέμπτος βουλευτής που παραιτείται από το κυβερνών κόμμα από τη στιγμή που άρχισε να εξελίσσεται δημοσίως η αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και του χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν, ηγέτη ισχυρού θρησκευτικού τάγματος.

Στις 16 Νοεμβρίου είχε παραιτηθεί ο Ιντρίς Μπαλ, μια μέρα πριν από τις προσαγωγές στο πλαίσιο της υπόθεσης διαφθοράς. Ακολούθησε η παραίτηση του Χακάν Σουκούρ, πρώη αστέρα του τουρκικού ποδοσφαίρου, του Ερντογάν Μπαϊρακτάρ που παραιτήθηκε από το βουλευτικό και το υπουργικό του αξίωμα και του Ιντρί Ναΐμ Σαχίν, του πρώην υπουργού Εσωτερικών στις 25 Δεκεμβρίου.

 

Χτες αργά τη νύχτα η Κεντρική Επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος παρέπεμψε στο πειθαρχικό τους βουλευτές Ερντάλ Καλκάν, Χαλούκ Όζνταλγκα και Ερτουγρούλ Γκιουνάϊ (πρώην υπουργός Πολιτισμού). Ο τελευταίος στη μία το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου, ενώ σε μήνυμά στο twitter ανέφερε σήμερα ότι «δεν θα παραμείνω εκεί που είμαι ανεπιθύμητος επειδή αντιτίθεμαι στη διαφθορά».

Τέλος, ο Χασάν Χαμί Γιλντιρίμ, επίσης βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, χτες το απόγευμα δήλωσε πως συνιστά παρέμβαση στη δικαιοσύνη η απομάκρυνση ενός εισαγγελέα από την υπόθεση διαφθοράς.

Ο εισαγγελέας Μουαμέρ Ακάς χτες είχε καταγγείλει ότι η αστυνομία αρνείται να προβεί στις προσαγωγές που ζήτησε ο ίδιος μέσω δικαστικής απόφασης σχετικά με το δεύτερο κύμα προσαγωγών, ενώ ανακοίνωσε ότι ο αρχιεισαγγελέας Κωνσταντινούπολης τον απομάκρυνε από την υπόθεση.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ