Επίθεση με ρουκέτες στη Βαγδάτη

Επίθεση με ρουκέτες στη Βαγδάτη

Δεκάδες ρουκέτες έπληξαν απόψε έναν καταυλισμό Ιρανών αντιφρονούντων κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανακοίνωσε από το Παρίσι το Εθνικό Συμβούλιο Ιρανικής Αντίστασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, γύρω στις 9.15 το βράδυ, τοπική ώρα, ο καταυλισμός “Λίμπερτι” χτυπήθηκε από δεκάδες ρουκέτες. Δύο άνθρωποι που ζούσαν εκεί σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν. Ένας εξ αυτών νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Τα δύο θύματα ήταν μέλη της οργάνωσης Μουτζαχεντίν του Λαού. Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από πηγές εντός του Ιράκ.

Αυτή είναι η τέταρτη επίθεση που σημειώνεται από τις αρχές του έτους στον καταυλισμό Λίμπερτι, μια πρώην αεροπορική στρατιωτική βάση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Περίπου 3.000 Ιρανοί, μέλη των Μουτζαχεντίν του Λαού, ζουν στο χώρο αυτό.

Οι Μουτζαχεντίν του Λαού ιδρύθηκαν το 1965 με στόχο τους να ανατρέψουν το καθεστώς του Σάχη και στη συνέχεια να ανατρέψουν το ισλαμικό καθεστώς. Εκδιώχθηκαν από το Ιράν τη δεκαετία του ’80. Οι περισσότεροι εγκαταστάθηκαν στο Άσραφ, βορειοανατολικά της Βαγδάτης, με την υποστήριξη του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν. Αφοπλίστηκαν μετά την αμερικανική επέμβαση στο Ιράκ, το 2003 και η ιρακινή κυβέρνηση, μετά την προσέγγισή της με την Τεχεράνη, επιδιώκει να τους εκδιώξει από τη χώρα.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ