Τουλάχιστον 35 νεκροί στη Βαγδάτη

Τουλάχιστον 35 νεκροί στη Βαγδάτη

 

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις σε περιοχές της Βαγδάτης όπου ζουν χριστιανοί σήμερα, οι 25 από μια βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε μια εκκλησία έπειτα από την λειτουργία για την ημέρα των Χριστουγέννων, σύμφωνα με αστυνομικούς και τραυματιοφορείς.

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο που είχε παγιδευτεί με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών εξερράγη καθώς οι πιστοί έφευγαν από μια εκκλησία στη συνοικία Ντούρα, στο νότιο τμήμα της Βαγδάτης, αφού προσευχήθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν χριστιανοί, διευκρίνισαν αστυνομικοί.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για τις σημερινές επιθέσεις μέχρι στιγμής. Δύο ακόμη βόμβες εξερράγησαν σε μια αγορά γεμάτη κόσμο σε μια χωριστή επίθεση στη συνοικία Ντούρα, όπου ζουν πολλοί χριστιανοί, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 10 άνθρωποι, σύμφωνα με αστυνομικούς και τραυματιοφορείς.

Οι επιθέσεις αυτές τραυμάτισαν ακόμη 52 ανθρώπους συνολικά.

Μια σειρά επιθέσεων με παγιδευμένα αυτοκίνητα, επιθέσεων βομβιστών-καμικάζι και επιθέσεων ενόπλων στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες σιίτες πιστούς την εβδομάδα πριν από την σιιτική εορτή Αρμπάιν, η οποία συνέπεσε με την παραμονή των Χριστουγέννων φέτος.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ