Κώδικας Συμπεριφοράς στους Πρόσφυγες

Κώδικας Συμπεριφοράς στους Πρόσφυγες

Ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης, Σκοτ Μόρισον, δήλωσε ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση ανησυχεί που ορισμένοι πρόσφυγες συμπεριφέρονται κατά τρόπο που δε συνάδει με τις αυστραλιανές αξίες και για αυτό αποφάσισε να εφαρμόσει Κώδικας Συμπεριφοράς για τους ξένους που ζητούν άσυλο στην χώρα.

Ήδη η κυβέρνηση έχει ακυρώσει βίζες ή έχει σταματήσει τις πληρωμές επιδομάτων σε πρόσφυγες που δεν δείχνουν «κόσμια διαγωγή».

Η Καμπέρα απαιτεί, πλέον, από τους πρόσφυγες συμμόρφωση με όλους τους νόμους της χώρας (συμπεριλαμβανομένων και των κανόνων οδικής κυκλοφορίας) και συνεργασία με τις Αρχές πάνω σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με το καθεστώς τους.

Οι πρόσφυγες επίσης δεν πρέπει να «παρενοχλούν, να φοβίζουν ή να πειράζουν», καθώς και να συμμετέχουν σε οποιεσδήποτε «αντικοινωνικές ή ενέργειες που παραβιάζουν το Νόμο».

Οι Αρχές της χώρας μπορούν να στερήσουν από τους παραβάτες του Κώδικα τη θεώρηση ή να περικόψουν το χρηματικό τους επίδομα.

Ο Κώδικας Συμπεριφοράς προκάλεσε επικρίσεις της αντιπολίτευσης, η οποία τον χαρακτήρισε Κώδικα διακρίσεων που προσβάλλει τα ιδανικά της δίκαιης δημοκρατικής κοινωνίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ