• Εικόνες... πίστης από τη Β. Κορέα

  8:10 πμ, Τρίτη 17 Δεκ 2013 8:10 πμ, Τρίτη 17 Δεκ 2013

  Εικόνες... πίστης από τη Β. Κορέα

  Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από το στρατιωτικό καθεστώς της Βόρειας Κορέας που οργάνωσε γιγάντια συγκέντρωση, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση, για να τιμήσει τη μνήμη του προηγούμενου ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ιλ αλλά και να διατυπώσει απόλυτη πίστη στον γιο και διάδοχό του Κιμ Γιονγκ-Ουν, έπειτα μάλιστα από τις πρόσφατες εκκαθαρίσεις στην κορυφή της εξουσίας.

  Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μόλις λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη, τη δίκη και την εκτέλεση με συνοπτικές διαδικασίες του Τσανγκ Σονγκ-Ταέκ, του θείου του Κιμ Γιονγκ-Ουν και καθοδηγητή του στα πρώτα του βήματα στην ηγεσία της χώρας.

  Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Πιονγκγιάνγκ ακριβώς δύο χρόνια μετά τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ-ιλ και περιλάμβανε σειρά ομιλιών έκφρασης αφοσίωσης στον διάδοχό του και προειδοποιήσεις προς τη Νότια Κορέα.

  Τα τηλεοπτικά στιγμιότυπα δείχνουν δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικούς και αξιωματούχους του κόμματος, καθισμένους μέσα σε εκκωφαντική σιωπή να σηκώνονται ταυτόχρονα όρθιοι για να επευφημήσουν ζωηρά τον Κιμ Γιονγκ-Ουν όταν παίρνει την θέση του στο θεωρείο της ελίτ του βορειοκορεατικού καθεστώτος.

  "Θα είμαστε μαχητές για την υπεράσπιση του κόμματος με τις ζωές μας...και με την πεποίθηση ότι δεν αναγνωρίζουμε κανέναν άλλον εκτός του μεγάλου συντρόφου Κιμ Γιονγκ-Ουν", δήλωσε ο αρχηγός του κράτους Κιμ Γιονγκ-Ναμ, το αξίωμα του οποίου δεν είναι παρά τιμητικό.

  Η χώρα έχει σημειώσει "τεράστια πρόοδο" από την έλευση του νεαρού ηγέτη, πρόσθεσε, αναφερόμενος στην εκτόξευση δορυφόρου στο διάστημα τον Δεκέμβριο του 2012 και στην τρίτη πυρηνική δοκιμή τον Φεβρουάριο του 2013.

  Ο Τσόε Ριόνγκ-Χαέ, υψηλόβαθμος αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος θεωρείται ότι διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στις πρόσφατες εκκαθαρίσεις έλαβε τον λόγο για να διατυπώσει προειδοποιήσεις κατά της Νότιας Κορέας.

  Ο στρατός θα υποστηρίξει "το ανώτατο επιτελείο μας, όποιες και αν είναι θύελλες και οι στερήσεις...εάν οι εχθροί ανοίξουν πυρ κατά της μητέρας πατρίδας μας, οι στρατιώτες μας θα σπεύσουν να εξοντώσουν όλους τους εισβολείς και να κάνουν πραγματικότητα την ενοποίηση" της χερσονήσου.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα