Η Ελληνίδα εγγονή του Τσε Γκεβάρα

Η Ελληνίδα εγγονή του Τσε Γκεβάρα

«Γεια σας, παιδιά. Με λένε Ελενα Γκεβάρα. Ζω στην Κούβα, αλλά επειδή η μαμά μου είναι έγκυος και δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε, θα είμαι μαζί σας για λίγο καιρό στο σχολείο».

Ετσι απλά, τρυφερά και μέσα από την παιδική αθωότητα της μικρής Ελενας Γκεβάρα, κόρης του Ερνέστο Γκεβάρα – του μικρότερου γιου του θρυλικού επαναστάτη Τσε – και της Ελληνίδας μητέρας της Μαρίας Ελενας, ξεκινάει αυτή η μικρή ιστορία…

Της 10χρονης Ελενας που εδώ και λίγους μήνες παρακολουθεί μαθήματα στην Ε’ Δημοτικού, σε γνωστό ελληνικό εκπαιδευτήριο στην Αθήνα, και που πριν από λίγες ημέρες η μητέρα της της έκανε ένα υπέροχο δώρο… Έφερε στον κόσμο την αδελφή της!

Και μπορεί η μικρή εγγονή του Ερνέστο, η οποία μιλάει θαυμάσια ελληνικά, μαζί με τη νεογέννητη αδελφή της να μην έχουν συναίσθηση της βαρύτητας του ονόματος που κουβαλάνε, ωστόσο οι γονείς της προτιμούν από σεμνότητα να μην το χρησιμοποιούν ή να κάνουν οποιαδήποτε αναφορά σε αυτό.

Η «απόβαση» της οικογένειας στην Ελλάδα έγινε το καλοκαίρι, όπου όλοι μαζί είχαν έρθει για να επισκεφθούν τη γιαγιά και τον μεγαλύτερο  κατά δύο χρόνια αδερφό της Μαρίας Έλενας, μητέρας των δύο κοριτσιών.  Κάποιες επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στην εγκυμοσύνη, την ανάγκασαν να παρατείνει τη διαμονή τους στη γενέτειρα της και να κρατήσει κοντά της και τη μικρούλα Έλενα για να μην την αποχωριστεί.

Πηγή: Έθνος τη Κυριακής

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ