ΒΙΝΤΕΟ-Σφοδρή κακοκαιρία στο Ισραήλ

ΒΙΝΤΕΟ-Σφοδρή κακοκαιρία στο Ισραήλ

 

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει το Ισραήλ με αποτέλεσμα να αποκλειστούν πολλοί δρόμοι ενώ οι ισραηλινές αρχές υποχρεώθηκαν να επιτρέψουν, κατ’ εξαίρεση, την κυκλοφορία των τρένων το Σάββατο.

Στο βόρειο Ισραήλ 45 πόλεις και χωριά έχουν αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο, σύμφωνα με την αστυνομία η οποία χρειάστηκε να επέμβει για να βοηθήσει 200 οδηγούς οι οποίοι είχαν αποκλειστεί στους δρόμους εξαιτίας της χιονόπτωσης, το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο.

 

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι χρησιμοποιεί άρματα για να προσεγγίσει αυτές τις περιοχές και ο υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιααλόν έκρινε ότι οι επόμενες δύο ημέρες θα είναι “κρίσιμες”.

Στην Ιερουσαλήμ, μια πόλη σε υψόμετρο 800 μέτρων, η χιονόπτωση σταμάτησε το απόγευμα του Σαββάτου. Ένας μετεωρολόγος εκτίμησε ότι το στρώμα του χιονιού φτάνει τα 45-60 εκατοστά μέσα στην πόλη, γεγονός πρωτοφανές εδώ και 70 χρόνια. Όπως είπε ο ίδιος, το 1920 η Ιερουσαλήμ είχε καλυφθεί με χιόνια ύψους ενός μέτρου.

Οι περισσότεροι δρόμοι έχουν καθαριστεί αλλά η κυκλοφορία παραμένει δύσκολη επειδή έχουν πέσει πολλά δέντρα. Οι δύο βασικοί αυτοκινητόδρομοι που οδηγούν στην πόλη παραμένουν κλειστοί για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο αυτοκινητόδρομος 1 που συνδέει την Ιερουσαλήμ με το Τελ Αβίβ θα ανοίξει αργά απόψε αλλά μόνο για τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Στην Παλιά Πόλη, λιγοστοί προσκυνητές, τρέμοντας από το κρύο, περιφέρονταν στους έρημους δρόμους.

Λόγω της κατάστασης αυτής επιτράπηκαν τα δρομολόγια των τρένων μεταξύ Τελ Αβίβ και Χάιφα μολονότι συνήθως τα δημόσια μέσα μεταφοράς διακόπτουν τη λειτουργία τους το Σάββατο. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο, πρώτη ημέρα της εβδομάδας, ώστε οι αρχές να εξετάσουν αν και τι είδους ζημιές έχουν προκληθεί στα κτίρια.

Στο κέντρο του Ισραήλ, στο Λοντ, ένα βρέφος έχασε τη ζωή του από πυρκαγιά που προκλήθηκε πιθανότατα από ελλατωματικό θερμαντικό σώμα ενώ στο Ρισόν Λετζιόν ένας 36χρονος σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να επιδιορθώσει τη στέγη του σπιτιού του.

Περίπου 29.000 νοικοκυριά, εκ των οποίων τα 13.000 στην Ιερουσαλήμ, είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από το πρωί.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ