SPD: Θα υπάρξει και νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα

SPD: Θα υπάρξει και νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα

Το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών ήδη επηρεάζει την πολιτική της Γερμανίας σε κρίσιμα ζητήματα, ακόμη και πριν οριστεί η νέα κυβέρνηση, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ανώτατο στέλεχός του.

Ο λόγος για τον Κάρστεν Σνάιντερ, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του SPD για θέματα προϋπολογισμού, ο οποίος μιλώντας στους Financial Times, δήλωσε πως ακόμη και η συμφωνία που επετεύχθη τη νύχτα της Τετάρτης για την τραπεζική ενοποίηση οφείλεται στις πιέσεις από το SPD στις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, ο κ. Σνάιντερ δήλωσε: «Είναι σαφές ότι θα υπάρξει και νέο πρόγραμμα στήριξης με προϋποθέσεις» και σημείωσε ότι το SPD ήταν εκείνο που έδωσε την κρίσιμη στήριξη στην καγκελάριο στο αποκορύφωμα της κρίσης, την περίοδο 2011-2012. «Θα ήταν πολύ δημοφιλές στη Γερμανία εάν εναντιωνόμασταν στα προγράμματα στήριξης. Στηρίξαμε τη συμφωνία γιατί έπρεπε να το δούμε ως στήριξη της Ευρώπης» κατέληξε.

Ο κ. Σνάιντερ δήλωσε πως το SPD έχει εκ διαμέτρου αντίθετη πολιτική, από τον προηγούμενο κυβερνητικό εταίρο της Μέρκελ, το FDP. «Έχουμε διαφορετική πολιτική. Υποστηρίζουμε μακροπρόθεσμα τη δημοσιονομική ενοποίηση. Όχι μόνο στον τραπεζικό κλάδο, αλλά επίσης στη φορολογία και την πολιτική δαπανών» δήλωσε.

«Θέλουμε πολιτική ενοποίηση όπως και οικονομική ενοποίηση» δηλώνει ο κ. Σνάιντερ.” Όχι όμως με οποιοδήποτε τίμημα” σχολιάζουν οι Financial Times και συμπληρώνουν ότι το καλοκαίρι το SPD σταμάτησε να στηρίζει την πρόταση για ευρωομόλογα κυρίως λόγω της αντίθετης κοινής γνώμης. 

 

Πηγή: euro2day.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ