ΗΠΑ: Συμβιβαστική συμφωνία για τον προϋπολογισμό

ΗΠΑ: Συμβιβαστική συμφωνία για τον προϋπολογισμό

Οι διακομματικοί διαπραγματευτές επί του αμερικανικού προϋπολογισμού στο Κογκρέσο κατέληξαν σε συμβιβαστική συμφωνία για τα επόμενα δύο έτη, με στόχο την αποφυγή διακοπής λειτουργίας της κυβέρνησης η οποία σε αντίθετη περίπτωση θα ερχόταν εκ νέου στις 15 Ιανουαρίου του 2014.

Επίσης, επήλθε συμφωνία και στον καθορισμό των επιπέδων των δαπανών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έως την 1η Οκτωβρίου του 2015. Εάν η συμφωνία εγκριθεί επισήμως στο Κογκρέσο, θα αποτρέψει την επανάληψη της παράλυσης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, όπως έγινε τον περασμένο Οκτώβριο.

Η γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Πάτι Μάρει, και των αντιπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων, Πολ Ράιαν (υποψήφιος αντιπρόεδρος στο πλευρό του Μιτ Ρόμνεϊ), αναμένεται να δώσουν συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσουν τις λεπτομέρειες του συμβιβασμού τους, που θα καθορίσει το μελλοντικό επίπεδο των δαπανών και των εσόδων του ομοσπονδιακού κράτους.

«Είμαι χαρούμενος που θα αποφευχθεί η αύξηση των φόρων, οι οποίοι πρόκειται να παραμείνουν εντός του προϋπολογισμού και, επιπλέον, θα υπάρξει κάποια μείωση του ελλείμματος», δήλωσε ο γερουσιαστής, Ρομπ Πόρτμαν, ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής του Κογκρέσου για τον προϋπολογισμό.

«Και είμαι επίσης ευχαριστημένος διότι θα αποφευχθεί η διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης», συμπλήρωσε.

Ομπάμα: Καλό πρώτο βήμα

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, χαιρέτησε την Τρίτη τη συμβιβαστική συμφωνία για τον προϋπολογισμό που πέτυχαν οι δυο πλευρές στο Κογκρέσο, αποκαλώντας την ένα «καλό πρώτο βήμα» για να εξέλθει η επίσημη Ουάσιγκτον από τις επαναλαμβανόμενες κρίσεις που ξεκίνησαν το 2011.

«Η δικομματική συμφωνία για τον προϋπολογισμό είναι ένα καλό πρώτο βήμα», ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος στην ανακοίνωσή του.

«Θέλω να καλέσω τα μέλη του Κογκρέσου και από τις δύο πλευρές να κάνουν και το επόμενο βήμα και πραγματικά να περάσει ένας προϋπολογισμός στη βάση αυτής της συμφωνίας, ώστε να μπορώ να τον υπογράψω και να γίνει νόμος», συμπληρώνεται στη ανακοίνωση του Μπαράκ Ομπάμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι «οι αμερικανοί δεν θα πρέπει να αναμένουν και να υπομένουν μια εκ νέου παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους στα επόμενα δύο χρόνια».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ