• Φαβορί ο Πούτιν

  9:41 πμ, Σαββατο 03 Μάρ 2012 9:41 πμ, Σαββατο 03 Μάρ 2012

  Η Ρωσία περιμένει μέσα σε ένα κλίμα νευρικότητας τις αυριανές προεδρικές εκλογές, με τον σημερινό πρωθυπουργό της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν να υπολογίζει ότι θα επιστρέψει στο Κρεμλίνο, παρά το έντονο κύμα αμφισβήτησης του καθεστώτος του.

  Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, πριν από λίγες ημέρες, έδιναν στον Πούτιν τη νίκη από τον πρώτο γύρο με ποσοστό περίπου 60%.

  Όμως η αντιπολίτευση έχει κάνει τα πάντα για να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους και να οδηγήσει σε έναν δεύτερο γύρο τον ισχυρό άντρα της χώρας, πρόεδρο από το 2000 ως το 2008, ο οποίος βλέπει την δημοτικότητά του να μειώνεται.

  Σε συνέντευξή του σε πολλά ξένα μέσα ενημέρωσης χθες Παρασκευή, ο Πούτιν δήλωσε πως είναι σίγουρος ότι έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας, ακόμα και στις μεγάλες πόλεις και στη μεσαία τάξη που αποτελεί τον πυρήνα των υποστηρικτών της αντιπολίτευσης.

  Η απότομη άνοδος του βιοτικού επιπέδου στην Ρωσία, λόγω της ανόδου των διεθνών αγορών πετρελαίου και μια πολιτική που θεωρήθηκε ότι έχει στόχο την τοποθέτηση της χώρα στην διεθνή σκακιέρα, αύξησαν την δημοτικότητα του Πούτιν, σύμφωνα με κοινωνιολόγους.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα