ΒΙΝΤΕΟ-O Ομπάμα στην επιμνημόσυνη τελετή του Μαντέλα

ΒΙΝΤΕΟ-O Ομπάμα στην επιμνημόσυνη τελετή του Μαντέλα

Ο πρόεδρος Ομπάμα και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ έτυχαν θερμότατης υποδοχής με χειροκροτήματα και επευφημίες από τις 40.000 έως 50.000 του κόσμου που είχαν λάβει τις θέσεις τους στο στάδιο, για την επίσημη επιμνημόσυνη τελετή του Νέλσον Μαντέλα.   

Η καταρρακτώδης βροχή και το ασυνήθιστα για την εποχή κρύο δεν επηρέασαν τον κόσμο που έφθασε από όλες τις γωνιές της χώρας και του πλανήτη για να τιμήσει τη ζωή του Μαντέλα, με προσευχές, τραγούδια και δύο λόγια για τον τελευταίο αποχαιρετισμό. Η τελετή άρχισε με μισή ώρα καθυστέρηση Το στάδιο, χωρητικότητας 94.000 χιλιάδων θέσεων, δεν σταματούσε να γεμίζει από τον κόσμο που έφθανε με λεωφορεία, τρένα, πεζή.

“Στην αφρικανική μας παράδοση, όταν βρέχει την ώρα της ταφής σημαίνει ότι οι θεοί καλωσορίζουν τον θανόντα και ότι οι πόρτες του παραδείσου είναι ανοικτές”, δήλωσε ο Σίριλ Ραμαφόσα, στενός φίλος του Μαντέλα, επικεφαλής των τελετών και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου.

Η παρουσία αντιπροσωπειών από τουλάχιστον 100 χώρες δείχνει την παγκόσμια συγκίνηση για την απώλεια από τον θάνατο του Μαντέλα, τόνισε.

Η τελετή αυτή αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις παγκόσμιων ηγετών στην πρόσφατη ιστορία. Τρεις πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ, ο Τζορτζ Ουόκερ Μπους, ο Μπιλ Κλίντον, ο Τζίμι Κάρτερ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο αντιπρόεδρος της Κίνας Λι Γιουαντσάο, ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν και ο πρόεδρος της Λιβύης.

 

Δείτε το βίντεο

 

Πηγή βίντεο χρήστης youtube skynewsofficial005

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ