Δεύτερο κρούσμα γρίπης των πτηνών

Δεύτερο κρούσμα γρίπης των πτηνών

Στο Χονγκ Κονγκ καταγράφηκε σήμερα ένα δεύτερο κρούσμα σε άνθρωπο του θανατηφόρου ιού H7N9 της γρίπης των πτηνών, πέντε ημέρες μετά την ανακοίνωση ότι μια γυναίκα 36 ετών από την Ινδονησία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της πόλης.

«Ο ασθενής είναι ένας άνδρας 80 ετών που έφαγε πουλερικά στη διάρκεια της παραμονής του στην ηπειρωτική Κίνα», μετέδωσε ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RTHK. Ο άνδρας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Το υπουργείο Υγείας της πόλης δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει το νέο αυτό κρούσμα. Την Τρίτη οι αρχές του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσαν ότι 17 άνθρωποι τέθηκαν σε καραντίνα, όπου θα παρακολουθηθούν μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος της γρίπης των πτηνών. Πρόκειται στην πλειονότητά τους για μέλη της οικογένειας στην οποία εργαζόταν η Ινδονήσια οικιακή βοηθός.

Η πόλη έχει επίσης ενισχύσει τους υγειονομικούς ελέγχους στα σύνορά της, με επιπλέον προσωπικό να ελέγχει τη θερμοκρασία των ταξιδιωτών που φτάνουν στο Χονγκ Κονγκ. Στα συνοριακά φυλάκια έχουν ήδη τοποθετηθεί συστήματα θερμικής απεικόνισης.

Το Χονγκ Κονγκ παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή την εξάπλωση του ιού H7N9, μετά την επιδημία το 2003 του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS) που προκάλεσε τον θάνατο σχεδόν 300 ανθρώπων στην πόλη και είχε προσβάλει 1.800 ακόμη.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ