Συρία: 5 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας

Συρία: 5 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας

Μια επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο προκάλεσε τον θάνατο πέντε ανθρώπων σήμερα στη βορειοανατολική Συρία, κοντά στην έδρα μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης που μάχεται στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε ένα κτίριο των Δυνάμεων Εθνικής Άμυνας στο Καμισλί που υποστηρίζουν το καθεστώς», σημειώνει το Παρατηρητήριο.

Η πόλη Καμισλί, όπου ζουν κυρίως Κούρδοι, βρίσκεται στην επαρχία Χασάκα.

Η επίθεση σημειώθηκε σε μια αραβική συνοικία της πόλης και προκάλεσε τον θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών, πρόσθεσε η ίδια πηγή χωρίς να μπορεί να διευκρινίσει αν τα θύματα είναι μέλη της πολιτοφυλακής.

Στο μεταξύ ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε σήμερα ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ θα πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία ώστε να υπάρξει μια ειρηνευτική συμφωνία στη Συρία.

«Ήμασταν πάντα ξεκάθαροι για το γεγονός ότι μια ειρηνική λύση στη Συρία απαιτεί την αποχώρηση του προέδρου Άσαντ», δήλωσε ο Χέιγκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κουβέιτ μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του σε σεΐχη Σάμπαχ Χάλεντ αλ Σάμπαχ.

«Είναι αδύνατο να φανταστούμε ότι μετά από τόσους νεκρούς, τόση καταστροφή, ένα καταπιεστικό καθεστώς που δολοφονεί τον ίδιο του τον λαό σε τέτοιο εύρος» θα παραμείνει στην εξουσία, πρόσθεσε ο βρετανός υπουργός.

«Είναι αδύνατο να φανταστούμε, πιστεύω, ότι ο πρόεδρος Άσαντ μπορεί να παραμείνει στο μέλλον στο προσκήνιο στη Συρία», υπογράμμισε ο Χέιγκ.

 

Πηγή ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ