Γνωστοί καλλιτέχνες για τον Μαντέλα

Γνωστοί καλλιτέχνες για τον Μαντέλα

Οι ηθοποιοί Μόργκαν Φρίμαν και Άιντρις Έλμπα, οι οποίοι έχουν υποδυθεί τον Νέλσον Μαντέλα σε ταινίες, ήταν ανάμεσα στους διάσημους καλλιτέχνες που εξέφρασαν τη βαθιά θλίψη τους για το θάνατο του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής.

Ο Φρίμαν, ο οποίος γνώρισε από κοντά τον Μαντέλα τη δεκαετία του 1990 και τον υποδύθηκε στην ταινία του 2009, «Invictus», χαρακτήρισε τον «Μαντίμπα» ως «έναν άγιο για πολλούς, έναν ήρωα για όσους εκτιμούν την ελευθερία και την αξιοπρέπεια μεταξύ των ανθρώπων. Καθώς θυμόμαστε τους θριάμβους του, ας μη δείχνουμε απλά πόσο μακριά έχουμε φτάσει, αλλά πόσο μακριά ακόμα μπορούμε να φτάσουμε. Ο Μαντίμπα μπορεί να μην είναι πλέον μαζί μας αλλά το ταξίδι του συνεχίζεται μαζί μου και μαζί με όλους τους ανθρώπους», είπε ο Αμερικανός ηθοποιός.

Ο Βρετανός ηθοποιός, Έλμπα, ο οποίος πρωταγωνιστεί στη φετινή κινηματογραφική ταινία για τη ζωή του Μαντέλα, «Mandela: Long Walk To Freedom» είπε:

«Ήταν εξαιρετική τιμή για εμένα να παίξω τον ρόλο του Νέλσον Μαντέλα και να υποδυθώ έναν άνθρωπο, ο οποίος αψήφησε τις πιθανότητες, έσπασε τα εμπόδια και υπερασπίστηκε τα δικαιώματα του ανθρώπου μπροστά στα μάτια του κόσμου».

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Χάρβεϊ Γουέινσταϊν, δήλωσε ότι ήταν «απερίγραπτα τυχερός που είχε τη δυνατότητα να βυθιστεί στην ιστορία και την κληρονομιά του Νέλσον Μαντέλα. «Μπορώ να πω ότι χιούμορ του ήταν τόσο μεγάλο όσο και η αισιοδοξία του», δήλωσε αφού τον γνώριζε προσωπικά.

Η βραβευμένη με Όσκαρ Νοτιοαφρικανή ηθοποιός, Σαρλίζ Θερόν, έγραψε: «Οι σκέψεις μου και η αγάπη μου πάνε στην οικογένεια του Μαντέλα. Αναπαύσου εν ειρήνη. Θα μας λείψεις αλλά το έργο σου σε αυτόν τον κόσμο θα συνεχίσει για πάντα».

«Ήταν σαν να γεννήθηκε για να διδάξει στον κόσμο την ταπεινότητας, το χιούμορ και πάνω από όλα την υπομονή», δήλωσε ο ιρλανδικής καταγωγής ροκ σταρ Μπόνο. «Στο τέλος, ο Νέλσον Μαντέλα μας δίδαξε πώς να αγαπάμε και όχι πώς να μισούμε, γιατί αυτός ποτέ δεν παραδόθηκε στην οργή ή τη βία αλλά έμαθε ότι η αγάπη μπορεί να καταφέρει πολλά περισσότερα».

Η θρυλική τραγουδίστρια της soul μουσικής, Αρίθα Φράνκλιν είπε: «Το πιο απίστευτο ήταν ότι όταν βγήκε από τη φυλακή απομάκρυνε τον εαυτό του από το μίσος και ένωσε μια ολόκληρη χώρα. Ένα καταπληκτικό παράδειγμα ανθρωπισμού και θάρρους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ