Αντιδρούν στις ιδιωτικοποιήσεις

Αντιδρούν στις ιδιωτικοποιήσεις

 

Συνεχίστηκαν σήμερα οι αντιδράσεις των εργαζομένων εναντίον της ιδιωτικοποίησης ημικρατικών οργανισμών, με στάση εργασίας μίας ώρας των εργαζομένων στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, ΑΗΚ.

Οι εργαζόμενοι διέκοψαν την εργασία τους, από τις 9 μέχρι τις 10 το πρωί και, στη συνέχεια, οι συντεχνιακοί τους ηγέτες είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Δεν έγιναν δηλώσεις από μέρους τους, μετά τη συνάντηση, αλλά από δηλώσεις του κ. Νεοφύτου προκύπτει ότι υπήρξε διαφωνία επί του θέματος.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η ιδιωτικοποίηση είναι μνημονιακή υποχρέωση, που αναλήφθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, την οποία η Κύπρος δεν μπορεί να αγνοήσει, χωρίς συνέπειες.

Οι συντεχνίες των εργαζομένων είχαν προηγουμένως αποστείλει επιστολή στο γενικό διευθυντή της ΑΗΚ, αναφέροντας ότι κατέβαλαν κάθε προσπάθεια, για να πείσουν τους αρμόδιους φορείς και, ιδιαίτερα, τον υπουργό Οικονομικών ότι πιθανή ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ θα επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία του τόπου και, γενικότερα, στην κοινωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ