Ανοιχτό το θέμα Σόιμπλε

Ανοιχτό το θέμα Σόιμπλε

Ανοιχτό θεωρεί το ποιος θα αναλάβ��ι το υπουργείο Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση ο Αρχηγός των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και τονίζει ότι το ζήτημα θα συζητηθεί αφού τα μέλη του SPD εγκρίνουν την συμμετοχή του κόμματός τους σε κυβέρνηση συνεργασίας υπό την Άνγκελα Μέρκελ.

«Το εάν θα το πάρουμε εμείς (ενν. το υπουργείο), πότε θα το πάρουμε, με ποιον, θα αποφασιστεί όταν ξεκαθαριστεί η υπόθεση στο SPD. Νωρίτερα, δεν έχει κανένα νόημα», δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ, κατόπιν αιτήματος του οποίου η Καγκελάριος συμφώνησε να καθυστερήσει η ανακοίνωση των ονομάτων των νέων υπουργών μέχρι να ολοκληρωθεί η εσωκομματική διαδικασία των Σοσιαλδημοκρατών.

Η θέση του υπουργού Οικονομικών, λόγω της κρίσης στην Ευρωζώνη, έχει αναδειχθεί σε ιδιαίτερης σημασίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη φημολογία γύρω από το πρόσωπο που θα την αναλάβει. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι επιθυμεί να παραμείνει, αλλά πριν από λίγες ημέρες ο υποψήφιος του SPD για την Καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ, επανέφερε το θέμα, δηλώνοντας ότι το κόμμα του θα πρέπει να διεκδικήσει το υπουργείο. Απαντώντας του, το στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Μάικ Μόρινγκ υποστήριξε ότι το κόμμα του θα πρέπει, εκτός από το Οικονομικών, να αναλάβει και τα υπουργεία Παιδείας και Οικογένειας.

 

Πηγή:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ