Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ουκρανία

Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ουκρανία

Εκατοντάδες διαδηλωτές της ουκρανικής αντιπολίτευσης έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στην έδρα της κυβέρνησης στο κέντρο του Κιέβου, κοντά στην Πλατεία Ανεξαρτησίας, όπου χιλιάδες διαδηλωτές πέρασαν τη νύκτα σε σκηνές, έπειτα από τη χθεσινή διαδήλωση 350.000 υποστηρικτών της αντιπολίτευσης που διαμαρτύρονται κατά της απόφασης του προέδρου, Βίκτορ Γιανουκόβιτς. να μην υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να διατηρήσει τη χώρα στη ζώνη επιρροής της Ρωσίας.

Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στην έδρα της κυβέρνησης έχουν επίσης αποκλειστεί από μοτοσικλετιστές της αντιπολίτευσης.

“Οι υπάλληλοι δεν μπορούν να εισέλθουν στο κτίριο. Διεξάγονται διαπραγματεύσεις με τους διαδηλωτές για να επιτραπεί η είσοδος των υπαλλήλων”, δήλωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού. Μίκολα Αζαρόφ, προσθέτοντας ότι ούτε ο πρωθυπουργός έχει προσέλθει στο γραφείο του.

Η ηγεσία της αντιπολίτευσης απηύθυνε χθες έκκληση για την κατάληψη της έδρας της κυβέρνησης στο κέντρο της πρωτεύουσας μέχρι την παραίτηση της κυβέρνησης και του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις προθέσεις του προέδρου Γιανουκόβιτς, ο οποίος επρόκειτο να αναχωρήσει αύριο για επίσημη επίσκεψη στην Κίνα. Το γραφείο Τύπου της ουκρανικής προεδρίας δήλωσε ότι οι υπηρεσίες της προεδρίας λειτουργούν κανονικά, αλλά δεν διευκρίνισε πού βρίσκεται ο πρόεδρος.

Έπειτα από τις διαδηλώσεις του σαββατοκύριακου και τις βίαιες χθεσινές συγκρούσεις με τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας κοντά στο προεδρικό μέγαρο, η ουκρανική αντιπολίτευση έχει καλέσει σήμερα σε γενική απεργία. Το δημαρχείο του Κιέβου εξακολουθεί να τελεί υπό κατάληψη, ενώ οι δημοτικοί υπάλληλοι πήραν εντολή να μείνουν στα σπίτια τους.

 

Πηγή:ΑΜΠΕ  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ