Φωτιά σε σταθμό μετρό στο Μεξικό

Φωτιά σε σταθμό μετρό στο Μεξικό

Κουκουλοφόροι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έβαλαν την Κυριακή φωτιά στην είσοδο ενός σταθμού του μετρό στην Πόλη του Μεξικού και πέταξαν πέτρες στην έδρα του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού Televisa, κατά τη διάρκεια πορείας υπέρ της αντιπολίτευσης.

Επτά άτομα συνελήφθησαν, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο αναφορές του τηλεοπτικού δικτύου Milenio TV.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, οδήγησε την μαζική διαδήλωση προς την κεντρική πλατεία Ζοκάλο, με αφορμή την πρώτη επέτειο της κυβέρνησης του Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Ο Ομπραδόρ ζήτησε από τους αντικυβερνητικούς να περιβάλλουν το μεξικανικό κοινοβούλιο όταν μέσα ήταν σε εξέλιξη συζήτηση σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση στον τομέα της ενέργειας. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Νιέτο ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές δεν θα ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και δεν θα έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Περίπου 4.700 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας. Από την Παρασκευή, έχει υψωθεί ένας ψηλός μεταλλικός τοίχος έξω από το κτίριο της Γερουσίας, ώστε να αποτραπεί σε αυτό η είσοδος των διαδηλωτών.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ