Επίσκεψη Μπάιντεν στην Ασία

Επίσκεψη Μπάιντεν στην Ασία

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αναμένεται να φτάσει το βράδυ της Δευτέρας στο Τόκιο κατά την έναρξη του ταξιδιού του σε Ασιατικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Νότιας Κορέας.

Το γραφείο του Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θα έχει συζητήσεις με Κινέζους αξιωματούχους, οι οποίες θα έχουν ως θέμα όχι μόνο τους τομείς ενδεχόμενης συνεργασίας σε θέματα όπως η ενέργεια και το κλίμα, αλλά και τις «περιφερειακές εντάσεις».

Ο Μπάιντεν αναμένεται να συναντηθεί την Τρίτη με τον Ιάπωνα πρίγκιπα Ναρουχίτο και τη σύζυγό του Μασάκο στο βασιλικό παλάτι. Την ίδια ημέρα θα έχει συνάντηση με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε.

Την Τετάρτη, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θα μεταβεί στο Πεκίνο όπου θα συναντηθεί με ανώτερους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Σι Τζιπίνγκ. Την Πέμπτη θα επισκεφτεί τη Νότια Κορέα όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της χώρας, Λι Κεκιάνγκ.

Το ταξίδι του Μπάιντεν θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψή του στη Νότια Κορέα όπου θα πραγματοποιήσει συνάντηση στη Σεούλ με την πρόεδρο Παρκ Γκεν Χάι και τον πρωθυπουργό Γιουν Χον Γουόν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ