Εκλογές για ανάδειξη προέδρου του ΔΗΚΟ

Εκλογές για ανάδειξη προέδρου του ΔΗΚΟ

Εσωκομματικές εκλογές διεξάγονται αύριο για ανάδειξη προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος.

Υποψήφιοι για τη θέση είναι ο νυν Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν και ο Βουλευτής ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, βουλευτής και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

Η ψηφοφορία, θα διεξαχθεί σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, αρχίζει στις 9 το πρωί και θα συνεχισθεί μέχρι της 6 μμ. Οι δύο διεκδικητές της προεδρίας του ΔΗΚΟ συνέχισαν την προεκλογική τους εκστρατεία, μέχρι το βράδυ. Οι ίδιοι και εκπρόσωποί τους τόνισαν ότι δεν υπάρχουν μεταξύ των δύο ουσιαστικές διαφορές στο εθνικό θέμα και στην οικονομία και επικέντρωσαν την επιχειρηματολογία τους στην καταλληλότητα και επάρκεια τους για την προεδρία του κόμματος.

Ο κ. Καρογιάν εστίασε στην ανάγκη για διατήρηση της κυρίαρχης ρυθμιστικής θέσης του Δημοκρατικού Κόμματος στο χώρο του Κέντρου και ο κ. Παπαδόπουλος επέκρινε τον ανθυποψήφιό του ότι απέτυχε στη διάρκεια της Προεδρίας του, συμπλέοντας για τέσσερα χρόνια, με τον τέως πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, τον οποίο κατηγόρησε ότι καταβαράθρωσε και την οικονομία και το εθνικό θέμα.

Κατά την εκλογική διαδικασία θα λειτουργήσουν πέντε εκλογικά κέντρα στη Λευκωσία, στη Λεμεσό, στην Αραδίππου για την Λάρνακα, στην Πάφο και στην Αγία Νάπα για την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Δικαίωμα ψήφου έχουν 38.605 μέλη, εκ των οποίων 14.030 στη Λευκωσία, 9.702 στη Λεμεσό, 6.395 στην Πάφο, 4.746 στη Λάρνακα, 3.594 στην ελεύθερη Αμμόχωστο, και 139 στο εξωτερικό.

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ