Δεκάδες τραυματίες στο Κίεβο

Δεκάδες τραυματίες στο Κίεβο

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν και πολλοί άλλοι συνελήφθησαν όταν η αστυνομία της Ουκρανίας, το πρωί διέλυσε με τη βία διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο του Κιέβου, όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης και σύμφωνα με έναν βουλευτή.

«Η διαδήλωση διαλύθηκε με άγριο τρόπο, υπάρχουν δεκάδες τραυματίες ενώ έγιναν και δεκάδες συλλήψεις», ανέφερε ο βουλευτής Αντρέι Τσεβτσένκο στον λογαριασμό του στο twitter.

Σύμφωνα με αυτό τον βουλευτή της αντιπολίτευσης, η αστυνομική επιχείρηση είχε στόχο τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου νωρίς το πρωί διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να μη υπογράψει μια συμφωνία σύνδεσης της χώρα του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά τη χθεσινή διαδήλωση, στην οποία πήραν μέρος περίπου 10.000 άνθρωποι, περίπου 1.000 είχαν παραμείνει μέχρι σήμερα το πρωί στην πλατεία, σύμφωνα με τον ιστότοπο Πράβντα της Ουκρανίας που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, την ώρα που έγινε η αστυνομική επιχείρηση.

Ο ιστότοπος δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν αιμόφυρτους διαδηλωτές. Σύμφωνα με τον Τσεβτσένκο, η αστυνομία έχει πλέον εκδιώξει όλους τους διαδηλωτές από την πλατεία.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, η αστυνομία αποφάσισε να καθαρίσει την πλατεία Ανεξαρτησίας έπειτα από «μια σειρά επεισοδίων».

Στη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων οι ηγέτες της ουκρανικής αντιπολίτευσης απαίτησαν την παραίτηση του Γιανουκόβιτς τον οποίο κατηγορούν για «προδοσία» επειδή αρνήθηκε να υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ.

Στο μεταξύ ο αμερικανός πρεσβευτής στην Ουκρανία υπογράμμισε ότι καταδικάζει «οποιαδήποτε άσκηση βίας εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ