Στους 5.500 οι νεκροί του τυφώνα

Στους 5.500 οι νεκροί του τυφώνα

Ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες ανήλθε στους 5.500, ενώ 1.757 κάτοικοι εξακολουθούν να αγνοούνται, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.

Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί καθώς οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών εντοπίζουν μόνο σορούς θυμάτων όσο απομακρύνουν τα συντρίμμια των σπιτιών που κατέρρευσαν. Περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι είναι εκτοπισμένοι εξαιτίας του τυφώνα, ο οποίος στις 8 Νοεμβρίου έπληξε τις ανατολικές Φιλιππίνες με ανέμους που κινούνταν με ταχύτητα-ρεκόρ, μεγαλύτερη των 300 χιλιομέτρων την ώρα.

Σύμφωνα με τις αρχές, περισσότεροι από 26.000 άτομα τραυματίστηκαν, ενώ καταστράφηκαν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο σπίτια. Το κόστος από τις ζημιές που προκλήθηκαν στις υποδομές και στις καλλιέργειες ξεπερνά τα 70,4 εκατομμύρια ευρώ.

Στον απόηχο των πληροφοριών ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να στηρίξει τους επιζώντες μέχρι τον Δεκέμβριο, τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησαν ότι η ανάγκη για την παροχή βοήθειας από το εξωτερικό παραμένει μεγάλη.

Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει την κατασκευή ξύλινων σπιτιών ως προσωρινά καταφύγια για τους επιζώντες που προς το παρόν φιλοξενούνται σε σκηνές και αυτοσχέδια καταλύματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ