Λιτότητα και για το 2014 στην Πορτογαλία

Λιτότητα και για το 2014 στην Πορτογαλία

Η πορτογαλική Βουλή υιοθέτησε σήμερα το σχέδιο νόμου για τον προϋπολογισμό του 2014, ο οποίος προβλέπει μεταξύ άλλων μεγάλες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και αυξήσεις φόρων που αγγίζουν τα 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο προϋπολογισμός του 2014 υιοθετήθηκε από τους κυβερνητικούς βουλευτές του κεντροδεξιού συνασπισμού, του οποίου ηγείται ο Πέδρο Πάσος Κοέλιο, ο οποίος διαθέτει 132 από τις 230 έδρες στη Βουλή της Πορτογαλίας. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης με προεξέχον το Σοσιαλιστικό Κόμμα καταψήφισαν το σχέδιο.

«Ο προϋπολογισμός του 2014 συνιστά ένα αποφασιστικό βήμα που θα επιτρέψει στην Πορτογαλία να ανακτήσει την χρηματοπιστωτική της αυτονομία και να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της χρηματοπιστωτικής βοήθειας, όπως προβλέπεται τον Ιούνιο του 2014» σημείωσε η υπουργός Οικονομικών, Μαρία Λουίς Αλμπουκέρκι.

Χιλιάδες Πορτογάλοι διαδήλωσαν σήμερα μπροστά από το κοινοβούλιο ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης, μετά από κάλεσμα της συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας, CGTP, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μειώσεις των εισοδημάτων και των κοινωνικών επιδομάτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ