Τα διεθνή ΜΜΕ για την επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο

Τα διεθνή ΜΜΕ για την επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο

Άρθρα για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ φιλοξενούν Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, σε άρθρο της με τίτλο “Ο ταλαντούχος κ. Σαμαράς”, ανάμεσα αναφέρει: «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός γοητεύει κατά το ταξίδι του στο Βερολίνο και μιλάει για “θεαματικό comeback” της χώρας του. Το μήνυμα του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι ότι “η Ελλάδα ζει”, ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί να ξανακούσει για “Grexit”, αλλά προτιμά να μιλά ανάκαμψη» τονίζει η εφημερίδα και προσθέτει ότι «ο κ. Σαμαράς αξιοποιεί το συνέδριο για μια επίθεση γοητείας».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, βασικός στόχος του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι η απομείωση του χρέους, «αν και ο ίδιος δεν χρησιμοποίησε αυτή την έκφραση, αλλά προτιμά να παραπέμπει στην υπόσχεση των ευρωπαίων ομολόγων του το 2012 -σύμφωνα με την οποία οι χώρες της Ευρωζώνης θα ασχοληθούν με το θέμα του ελληνικού χρέους, όταν η Αθήνα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα».

Η ώρα της αλήθειας, τονίζεται, θα έλθει τον Απρίλιο του 2014, όταν η Eurostat θα δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των χωρών της Ευρωζώνης για το 2013 και τότε θα επισημοποιηθεί το πλεόνασμα.«Εάν ήταν στο χέρι του κ. Σαμαρά, θα ζητούσε την ίδια μέρα από τους εταίρους άφεση του χρέους», εκτιμά η εφημερίδα.

«Ο Σαμαράς εναντιώνεται στη λιτότητα» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα Focus-online. Στον ίδιο τόνο, είναι και το ρεπορτάζ  στην ιστοσελίδα του περιοδικού Stern με τίτλο «Η Ελλάδα δεν επιθυμεί επιπρόσθετη λιτότητα».

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με την «Εβδομάδα της Καγκελαρίου» και στο οποίο παρουσιάζονται τα βασικότερα θέματα της εβδομάδας που πέρασε, περιλαμβάνεται εκτενής αναφορά στην  επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Βερολίνο και στις συνομιλίες με την Καγκελάριο, με πλάνα από τη συνέντευξη Τύπου. Γίνεται, επίσης, αναφορά στην «εκπληκτική πρόοδο» που έχει σημειώσει η Ελλάδα, στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και στην ουσιαστική πορεία των μεταρρυθμίσεων.

Η γαλλική «Le Figaro», αναδεικνύει τη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού ότι « η Ελλάδα  δεν θα βγει ποτέ από τη Ευρωζώνη» και επισημαίνει ότι, «ενώ πολλοί υποστήριζαν ότι η Ελλάδα είναι μια χαμένη υπόθεση, τώρα όλο και πιο πολλοί κάνουν λόγο για μια θεαματική επιστροφή».

Άρθρο στην El Pais/EFE αναφέρεται στην τοποθέτηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην νομισματική πολιτική της ΕΚΤ στο πλαίσιο του συνεδρίου της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung. Αναφέρεται και στη συμμετοχή του Έλληνα Πρωθυπουργό στο συνέδριο, καθώς και στα κύρια σημεία της τοποθέτησής του. Ο Αντώνης Σαμαράς, επανέλαβε στο συνέδριο, μετά τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, ότι η κυβέρνησή του κάνει μεταρρυθμίσεις για τη μείωση του χρέους, επισημαίνει το άρθρο. 

Το Reuters αναφέρεται στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ότι αξίζουν σεβασμού τα μεγαλύτερα του αναμενομένου επιτεύγματα, που έχει κατορθώσει η Ελλάδα, τον τελευταίο ενάμισι χρόνο. 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ